Na seniora zaútočil kladivem a pak ho okradl, o hodinu později násilníka dopadla policie

Ilustrační foto (Foto: Zlín.cz)
ZLÍN - Pouhou hodinu unikal lupič, který kladivem napadl a okradl seniora v obci na Zlínsku. Policisté ho dopadli na Přerovsku a nyní už sedí ve vazební věznici, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

V pondělí kolem půl jedné odpoledne přišel k rodinnému domu dvaašedesátiletého muže v obci na Zlínsku muž, kterého senior vpustil dovnitř, protože ho trochu znal, jelikož mu před nedávnem prodával auto. Muž nejprve seniora nejprve žádal o pomoc při opravě auta, potom ho dvakrát udeřil přineseným kladivem do hlavy a odcizil mu částku přesahující 10 tisíc korun. Jednalo se o důchod, který seniorovi asi půl hodiny před příchodem agresora přinesla poštovní doručovatelka.

Zraněný muž přivolal policii a na místo přijela i rychlá záchranná služba, která muži ošetřila tržnou ránu na hlavě a odvezla ho do nemocnice. Policisté zjistili od poškozeného popis vozidla i muže podezřelého z napadení a krádeže peněz a okamžitě informovali hlídky v terénu nejenom ze Zlínského kraje, ale i okolních krajů. Netrvalo dlouho a policisté muže vypátrali.

Prvosledová hlídka přerovských policistů zastavila podezřelého muže v Přerově ve vozidle VW Passat. Při kontrole působil nervózně a neklidně. Měl u sebe přes deset tisíc korun, ke kterým uváděl, že je našel na trolejbusové zastávce ve Zlíně. Policisté šestadvacetiletého muže z Přerovska pro podezření z loupeže zadrželi a odvezli na přerovské obvodní oddělení policie, kde si ho převzali zlínští krajští kriminalisté. Kladivo ve vozidle policisté nenašli, později ale muž přivedl policisty na místo, kde kladivo při cestě ze Zlínska zahrabal do hlíny.

Krajští kriminalisté muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupež, za který mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Současně podal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x