Na Slovácko míří Baník a bude rušno jako vždy

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Pokud lze ostravskému Baníku při překvapivě zhoršené výkonnosti něco závidět, pak přízeň jejich fanoušků. Ono obezpívané : "Baníčku my jsme s tebou, neopustíme tě", se šikne právě teď. Zní to téměř neuvěřitelně, ale slavný klub jede na Slovácko bojovat o záchranu. A k tomu se příznivci, hluční, někdy neurvalí, ale vždy na straně svých, asi budou hodit.

Pořadatelé mají bohaté zkušenosti, fanouškům ostravského klubu vyčlenili celou jižní tribunu, čeká se tudíž bouřlivá kulisa, zahanbit se určitě nedají ani domácí.

Slovácko teď hrálo dvakrát na hřištích soupeřů a maličko zakulhalo.

„Na Bohemians jsme hráli špatně, v Jablonci to sice bylo lepší, bod má svou cenu, ale zisk je to hubený. Proto budeme chtít vyhrát, ve hře je pořád vstupenka do fotbalové Evropy,“ glosuje situaci jeden z trenérů Slovácka Jan Palinek, muž, který tu v minulosti odvedl na hřišti úžasné služby.

Oporou zadních řad je nyní Stanislav Hofmann.

„Baník má kvalitnější mužstvo, než jak vypadá jeho aktuální umístění v tabulce. Víme, že půjde o vyhecovaný zápas v hlučné kulise, dobře taky víme, že oni hrají skoro o život, my zase o čtvrté místo, což by měla být vstupenka do bojů o evropské poháry,“ má jasno spolehlivý obránce.

„Má-li Baník nějakou slabinu, bude to asi momentální rozpoložení, nedaří se jim. Budeme se toho snažit využít,“ láká do ochozů Městského stadionu Miroslava Valenty poctivý a důrazný borec, bez něhož si domácí příznivci zadní řady svého klubu jen těžko představují.

Mimochodem nedávno prodloužil na Slovácku smlouvu do poloviny roku 2025.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x