Na Slovácku řádil falešný policista

falešný policista (Foto: Policie ČR)
UHERSKOHRADIŠŤSKO - Falešný policista bral na Slovácku spravedlnost do vlastních rukou. Dokud ho před pár dny nedopadli policisté praví. O případu informovala server Zlin.cz skutečná policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Už od dětství si prý tento muž přál být policistou. Jeho sen mu však nevyšel, protože k policii nebyl přijat. Policie pro něj ale zůstala koníčkem.

Čtyřicetiletý muž z Uherskohradišťska se zaměřoval především  na dopravu. Jeho vášeň pro spravedlnost se mu však včera odpoledne stala osudnou v obci Nivnice. „V uniformě policisty a ve svém vozidle značky Ford Mondeo černé barvy zastavil za pomocí červeného a modrého majáku řidičku osobního auta, která údajně za jízdy telefonovala. Pak si vyžádal její doklady a upozornil ji na to, že jí hrozí pokuta ve výši pět tisíc korun, a že přijde o dva body. Žena pokutu odmítla zaplatit a tak se falešný policista rozhodl vyřešit přestupek domluvou. Poté z místa odjel,“ popsala událost Kyšnerová.

Ihned po oznámení začali kriminalisté po falešném kolegovi pátrat. Za necelou hodinu ho dopadli. Na sobě měl reflexní vestu a policejní kalhoty. Uvnitř auta pak hlídka našla další originální oděvní součástky Policie České republiky. „Dále světelné, zvukové a signalizační vybavení modré a červené barvy, která evidentně mohla usnadňovat zastavování vozidel v rámci silničního provozu. Kromě toho nám muž vydal různou výstroj a výzbroj a rovněž plynovou pistoli,“ pokračovala ve výčtu mluvčí.

Uherskohradišťští kriminalisté muže ještě ten den obvinili z trestného činu přisvojení pravomoci úřadu a z trestného činu podvod ve stádiu pokusu, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

V souvislosti s touto trestnou činností hledá vyšetřovatel další osoby, které s falešným policistou přišly do kontaktu. Zavolat mohou na bezplatnou linku 158 nebo na telefon 974 678 651.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x