Na sportovní stadiony se po více než půl roce vrací diváci

Na sportovní stadiony se po více než půl roce vrací diváci.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbaloví fanoušci se konečně po sedmi měsících dočkali. Na základě pravidel z Ministerstva zdravotnictví mohly kluby do hlediště pustit nejen osoby z řad partnerů klubu, ale také klubové permanentkáře. Jejich počet zatím nesmí překročit 10 % kapacity stadionu.

V posledních sedmi měsících na fotbal mohli vždy jen vybraní VIP hosté, běžní fanoušci se zakoupenou vstupenkou se na tribuny podívali naposledy 4. října loňského roku. Utkání 1. FC Slovácka s Mladou Boleslaví se tak konečně hrálo před více než šesti stovkami diváků.

My jsme samozřejmě rádi, že se fanoušci konečně po dlouhé době mohou podívat na stadion, na druhou stranu vzhledem k počtu permanentkářů nám bylo jasné, že všechny nedokážeme na utkání dostat. Proto se budou muset ve zbytku sezóny prostřídat tak, aby se každý permanentkář dostal na stadion aspoň jednou,“ uvedl tiskový mluvčí 1. FC Slovácko Marek Jurák.

Pro utkání s Mladou Boleslaví se těmi šťastlivci stali držitelé permanentek z tribuny A a také sektoru C. Podmínkou pro jejich vstup na stadion však byla povinnost mít negativní test ne starší 48 hodin, certifikát o očkování, nebo doklad o prodělání covidu v posledních 90 dnech. Kdo neměl ani jeden z těchto dokladů, mohl se nechat otestovat přímo na místě před utkáním.

Každý by si měl uvědomit, jaká je situace. Teď to musíme nějak vydržet. Buďme rádi, že aspoň v nějakém malém množství se na stadion dostaneme a můžeme ty kluky povzbudit,“ nechal se slyšet jeden z fanoušků 1. FC Slovácka Ladislav Soviš.

Před vstupem na stadion byla všem změřena teplota a každý musel vyplnit protokol pro diváky. Všichni na stadionu museli po celé utkání používat respirátor nebo obdobný ochranný prostředek úst a nosu. Povinné byly také rozestupy diváků na tribunách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x