Na utkání Slovácka s Nice bez fanoušků hostů

Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácko čekají v Evropské konferenční lize ještě čtyři utkání. Na dvou domácích - tento čtvrtek s francouzským Nice a poté s německým Kolínem nad Rýnem - budou absentovat fanoušci hostů. Rozhodnutí UEFY po divokých nepřístojnostech ve vzájemném duelu na francouzském Azurovém pobřeží je nezvratné. Fanoušci obou klubů nesmějí na venkovní zápasy, stejně tak ale bude úplně prázdno i za týden, kdy Slovácko hraje v Nice. Klub obdržel jen zhruba sto padesát "povolenek" pro své partnery.

„Určitě je to škoda, jde kvůli excesům ultras o kolektivní trest pro normální příznivce, nijak nás to netěší, samozřejmě rozhodnutí respektujeme,“ říká mluvčí Slovácka Marek Jurák.

Na zápas s momentálně třináctým týmem francouzské Ligue 1 z Nice pochopitelně mohou fanoušci Slovácka, kotel hostů bude prázdný.

„Žádná velká radost, ani výhoda pro nás, atmosféra ale bude díky našim výborným fanouškům určitě skvělá,“ domnívá se nejzkušenější slovácký fotbalista Milan Petržela. Ten má týden ještě nabitější, než jeho spoluhráči.

„Pochopitelně beru i roli fandy Plzně na hřišti Bayernu Mnichov, kluci si to dozajista užili, bavorský velkoklub je světovou extratřídou,“ má jasno zkušený fotbalista, který zažil v dresu Viktorie Plzeň zápasy Ligy mistrů na největších evropských stadionech. Plzeň však podlehla Bayernu jednoznačně 0:5.

Slovácko se na duel s Nice naladilo více než dobře výhrou ve Zlíně, teď jde o evropský pohár a velmi slušné prémie.

„Ctíme sílu soupeře, naposledy hráli na hřišti Paris Saint Germain, prohráli až po boji 1:2, góly jim střílely naprosté světové hvězdy Mbappé a Messi, tak uvidíme, třeba nás trochu podcení, dáme do zápasu vše,“ má jasno Jan Kalabiška, který ve dvou zápasech na evropské scéně nastřílel už tři branky.

„No to je jasné, že bych se nezlobil, kdyby se tohle konto ještě rozšířilo. Naší předností by měl být kolektivní výkon, hosté mají samozřejmě hráče zvučnějších jmen, ale nebojíme se nikoho, to v žádném případě,“ láká úspěšný fotbalista na velký zápas, který začíná na Městském stadionu Miroslava Valenty ve čtvrtek 6. října v 18.45.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x