Na valašské derby dohlédne stovka policistů. V případě výtržností bude další vzájemný zápas bez fanoušků

Foto: Patrik Žák
VSETÍN – Poprvé v letošním ročníku hokejové Chance ligy se proti sobě postaví rivalové ze Vsetína a Zlína. Vzhledem k tomu, že byly v minulosti tyto zápasy doprovázeny velkými problémy s fanoušky z obou táborů, chystají se zvýšená bezpečnostní opatření jak ze strany policie, tak i pořádajícího klubu.

Do bezpečnostního opatření bude nasazena bezmála stovka policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, kriminalisté či členové antikonfliktního týmu.

Vzhledem ke zkušenostem z již odehraných vzájemných zápasů, které se neobešly bez komplikací, apelujeme na důsledné respektování pokynů policistů, strážníků či pořadatelů. Důrazně připomínáme, že je zakázáno na stadion nosit jakoukoliv pyrotechniku,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Vzhledem k tomu, že náklady na zajištění bezpečnosti a pořádku ze strany policie dosahují při podobně exponovaných utkáních statisíců korun, které hradí město i klub, rozhodla se vsetínská radnice přistoupit k preventivnímu opatření.

Spočívá v tom, že jsem se dohodl s vedením vsetínského i zlínského fanklubu, že převezmou zodpovědnost za chování svých fanoušků, a my policisty a ostrahu v takové síle na nadcházejícím derby nasazovat nebudeme,“ sdělil starosta Vsetína Jiří Čunek.

V případě, že bude tato dohoda porušena, nebudou fanoušci příště vpuštěni na stadion vůbec. „Peníze potřebují i jiné sporty, kde fanoušci netropí výtržnosti, a není nutno je vynakládat na ostrahu a opravy rozbitého zařízení,“ dodal Čunek.

Pořadatelé upozorňují fanoušky, aby z pátka na sobotu neparkovali na parkovišti před Zimním stadionem Na Lapači. „Od sobotního rána bude parkoviště uzavřeno a k dispozici pro chystání se na zápas hlavně Policii ČR,“ informoval vsetínský klub na svém webu.

Z organizačních a bezpečnostních důvodů nebude možné před Lapačem zaparkovat ani v sobotu před zápasem. „Klub VHK ROBE Vsetín ve spolupráci s městem Vsetín zajistil záchytné parkoviště ve fotbalovém areálu na Ohradě a také autobusovou dopravu, která bude mezi Ohradou a Lapačem jezdit,“ upřesnilo vedení vsetínského hokeje.

Fanoušci zlínských Beranů budou mít do sektoru hostů k dispozici 130 vstupenek. „Další vstupenky pro hosty v prodeji nebudou. S jinou vstupenkou než do sektoru hostů nebudou hosté do sektoru hostů vpuštěni,“ přiblížilo vedení VHK Robe Vsetín.

Zápas začíná v sobotu 7. října od 17 hodin na vsetínském zimním stadionu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x