Na vsetínské náměstí přivezli vánoční strom. Dvanáctimetrový smrk je z Ratiboře

Vánoční strom pro náměstí Svobody je z Ratiboře. Foto: Michal Horský
VSETÍN - Za necelý týden, konkrétně v pátek 2. prosince, se ulice Vsetína rozzáří vánoční výzdobou. Její součástí budou na čtyřech místech také vánoční stromy.

Město nechalo v pátek 25. listopadu transportovat na náměstí Svobody dvanáctimetrový smrk pichlavý ze soukromé zahrady v Ratiboři. „Na naši výzvu k darování vánočního stromu pro náměstí Svobody reagovalo šest osob. Nakonec jsme se rozhodli pro smrk paní Staňkové. Je opravdu krásný, majitelce za dar našemu městu moc děkujeme,“ řekl správce městské zeleně Petr Mikulík.

Pohledem na rozsvícené stromy se lidé během Vánoc pokochají také na Dolním náměstí, v Panské zahradě nebo areálu Vsetínské nemocnice. A stane se tak už pátek 2. prosince, kdy bude ulicemi Vsetína projíždět koňský povoz se vzácnou návštěvou. Mikuláš se svými pomocníky anděly a čerty dopoledne projede na koňském povozu centrem města a navštíví mateřské školky, odpoledne pak bude Mikulášská družina šířit vánoční náladu centrem města.

Po pandemické odmlce se vrací také tradiční zvonečkový průvod, který doprovodí rozsvícení vánočních stromů. To proběhne zhruba o půl páté.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x