Na výstavišti opět řádil kapsář. Okradený muž se domů vrátil doslova s prázdnou

Ilustrační foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽ – Místo nákupu sběratelských kousků se jednapadesátiletý muž vrátil domů z kroměřížského výstaviště s prázdnou. Neznámý kapsář ho totiž okradl o peníze, peněženku i nakoupené cennosti.

Na probíhající výstavě vojenského a historického materiálu muž při pohybu po výstavišti schraňoval svoji peněženku v pánské příruční tašce. Ve shluku velkého množství návštěvníků stačilo neznámému pachateli pár vteřin na to, aby peněženku z tašky vytáhnul, aniž by si toho majitel všiml.

Okradený muž došel k tomuto zjištění až po několika minutách a na zcela jiném místě, než ke krádeži došlo. Sběrateli neznámý pachatel odcizil více jak sto deset tisíc korun i s platební kartou, včetně již zakoupených dvou kusů stříbrných medailí s motivem císaře Františka Josefa,“ upřesnil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Neznámému pachateli hrozí za trestný čin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až pět let za mřížemi, nebo peněžitý trest.

Aby se v budoucnu předešlo podobným krádežím, policie veřejnosti radí následující: Noste kabelku těsně u těla, s rukou na zapínání. Peněženku, doklady, peníze, cenné věci noste ve vnitřních kapsách, nebo peněženku uložte na dno či do spodní části kabelky či tašky. Na platební kartu si neznačte její PIN,“ sdělil policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x