Na zlínské univerzitě se uskuteční další ročník populárně-vědeckého festivalu Zažij vědu

Ilustrační foto (Foto: UTB)
ZLÍN - Fakulta technologická Univerzity Tomáše Bati (FT UTB) ve Zlíně pořádá druhý ročník populárně-vědeckého festivalu Zažij vědu. Lidé se mohou těšit na 17 workshopů, serveru Zlin.cz to sdělil Jan Malý z tiskového oddělení univerzity.

Festival se uskuteční 25. února. Workshopy nazvané Realita recyklace, Chemie světla a barev, 3D laboratoř, Uhlík vs. klimatické změny, Sladké mámení, Diagnóza pleti, 3D bio tisk a další si dávají za úkol přiblížit lidem vědu a obory, se kterými se denně setkávají, aniž by to možná tušili.

„Účastníci si doslova na vlastní kůži vyzkouší práci v laboratoři a s drahými přístroji, naučí se rozpoznávat polymery, dozví se taje a zákoutí recyklace plastů, objeví kouzla 3D tiskáren, vžijí se do role environmentálního inženýra anebo si pochutnají na dobrotách, o kterých se jim ani nesnilo,“ poznamenala Eva Holíková z propagačního oddělení FT UTB.

Všechny workshopy jsou zdarma. Stačí se pouze včas zaregistrovat na webu festivalu. Jediné omezení z důvodu bezpečnosti je věk 15+.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x