Nadávky, obviňování a fyzické útoky. Agresivní syn týral své rodiče dlouhé roky

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽSKO – Až osm let za mřížemi hrozí mladému muži z Kroměřížska, který dlouhé roky týral své rodiče. Ti svému synovi poskytovali plný servis – měl navařeno, vyžehleno, dostával od nich peníze. On se jim však odvděčoval nadávkami, obviňováním a fyzickými útoky.

Pětatřicetiletý muž měl od roku 2017 až do začátku minulého týdne týrat své rodiče. Nejprve jim vulgárně nadával, pak začaly i fyzické útoky. Ty byly nejdříve směřovány na otce, když se jej však zastala jeho manželka, schytala to i ona.

Syn toho zanechal až v době, kdy tekla otci z obličeje krev nebo když se napadenému podařilo z bytu utéct. Rodiče ani v jednom případě nevyhledali lékařské ošetření,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Balášová.

V loňském roce už k rodičům agresivní syn jen občas docházel, ale nebydlel s nimi. Měl u nich však stále pokoj a plný servis – dostal jídlo, peníze, měl vyžehleno. Poslední dobou pak fyzické útoky opět začaly gradovat.

Na začátku minulého týdne rodiče opět navštívil, znovu je napadl, nadával jim a obvinil z toho, že mu schovali jeho věci. Otci se podařilo utéct ven a zavolal na tísňovou linku policie,“ pokračovala Balášová.

Agresor poté putoval do policejní cely. Nyní je ve Vazební věznici v Olomouci. V předešlých dnech zahájil vyšetřovatel Oddělení obecné kriminality v Kroměříži trestní stíhání pro trestný čin týrání osoby žijící ve společném obydlí. „Za uvedený trestný čin mu hrozí až osm let ve vězení,“ uzavřela policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x