Nádražní ulici ve Vsetíně čeká kompletní uzavírka, řidiči tudy neprojedou víc než rok

foto: P. Zedková, ŘSZK
VSETÍN – Nedlouho po otevření nové vsetínské nádražní budovy uzavře Ředitelství silnic Zlínského kraje přilehlou Nádražní ulici. Půlkilometrovému úseku se řidiči budou muset vyhýbat od soboty 8. června, na původní trasu se potom budou moct vrátit až za více než rok.

Část silnice ve vsetínské ulici Nádraží čeká úplná uzavírka. Vozovka se bude upravovat kvůli novému dopravnímu terminálu, aby k němu měla vozidla lepší přístup. To ale bude vyžadovat úpravy úseku delšího než půl kilometru.

Práce začnou 8. června v místě, kde se Nádražní ulice kříží s ulicí Svárov. Dělníci budou postupovat směrem ke křižovatce Nemocniční a Smetanovy ulice, kde taky úpravy skončí. Část silnice zůstane tak, jak je v současnosti, některé úseky ale bude třeba upravit, aby navazovaly na nové křižovatky s ulicemi U Hřiště a Nemocniční. Právě silnice ve druhé zmíněné ulici bude přeložená do nové polohy.

Silnice v ulici Nádražní bude mít šířku 8,5 metru, do kterých jsou započítané taky obrubníky. Rychlostní omezení pro auta se do budoucna neplánuje, zůstane tedy povolená rychlost 50 km/h. Součástí bude taky nový kruhový objezd s pěti větvemi.

Ředitelství silnic Zlínského kraje dbá na to, aby výška opravované trasy vyhovovala vjezdům do okolo stojících domů, ale taky vstupu do domu parkovacího.

Kromě nové silnice jsou v plánu taky stavby, které budou probíhat současně s opravou vozovky. Ty už bude zajišťovat město Vsetín. Jde například o odstavná parkoviště, zastávkové pruhy, chodníky, pruhy pro cyklisty, nebo autobusové nádraží se zastřešenými nástupišti poblíž železniční stanice.

Stavební práce začnou už zmiňovaného 8. června a řidiči ulicí Nádražní neprojedou až do konce příštího listopadu. Stavbu za téměř 18 milionů korun tak bude nutné objíždět ulicemi Žerotínova a Smetanova.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x