Nakažených v Bystřici pomalu přibývá, ve škole už nemá kdo učit

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Se zvýšeným počtem pacientů s koronavirem bojují v posledních dnech také v Bystřici pod Hostýnem a okolí, serveru Zlin.cz to uvedl starosta města Zdeněk Pánek. Ve středu odpoledne zde bylo v samotném městě kolem 36 nakažených a v celém teritoriu obce s rozšířenou působností pak 63 lidí.

Bystřická radnice přijala už včera mimořádná opatření s cílem zamezit shromažďování lidí ve vnitřních prostorách. Až do odvolání proto nechala uzavřít  Společenský dům Sušil (v provozu zůstává jen restaurace), zrušeny jsou nejbližší plánované kulturní akce města. Kino Klub Sušil ruší projekce, neuskuteční se ani plánované hromadné akce v knihovně a Středisko volného času Včelín odkládá úvodní hodiny kroužků a kurzů na týden od 5. do 9. října.

Ještě v úterý fungovala s výrazným omezením Základní škola T. G. Masaryka, kde byly uzavřené čtyři třídy. Ve středu se ale situace zhoršila, z učitelského sboru jsou aktuálně schopni učit jen tři kantoři. „Jednáme o uzavření školy, respektive druhého stupně. Zároveň řešíme možnosti distančního vzdělávání,“ uvedl pro Zlin.cz Pánek.

Zavřená zůstává i Mateřská škola Radost na Schwaigrově náměstí, kde se koronavirus rovněž rozšířil. Koronavirus se objevil také v Centru pro seniory Zahrada, a to u administrativní zaměstnankyně zařízení. Z toho důvodu zde platí zákaz návštěv.

Na Kroměřížsku se aktuálně podle informací Krajské hygienické stanice ve Zlíně potýká s onemocněním COVID-19 103 lidí, nikdo zde zatím na nemoc nezemřel. Na Uherskohradišťsku, kde je situace rovněž špatná, má momentálně COVID-19 celkem 271 lidí, tři lidé zde zemřeli. Dohromady 145 lidí se s chorobou potýká na Zlínsku, čtyři pacienti s COVID-19 podlehli. Nejlepší situace je zatím na Vsetínsku, kde má nemoc aktuálně 31 lidí a nikdo zde zatím nezemřel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x