Návrat režiséra Stránského nebo Farma zvířat. Slovácké divadlo odtajnilo program předplatného na rok 2024

Režisér a bývalý ředitel Slováckého divadla Igor Stránský. Foto: Slovácké divadlo
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Slovácké divadlo před několika dny odtajnilo program předplatného na rok 2024. Příznivci hradišťské scény se mohou těšit například na bláznivou komedii, návrat Igora Stránského coby režiséra, světové premiéry i další novinky.

Oproti minulému roku jsme přidali jednu inscenaci, cena Předplatného 2024 však zůstává stejná, je to poděkování našim divákům za jejich vytrvalou podporu a za to, jak to s námi zvládali v době covidu, ze které jsme se dlouho nemohli vzpamatovat,“ uvedl umělecký šéf Slováckého divadla Lukáš Kopecký.

A jaké tedy bude nové předplatné? „Snažíme se dbát na to, aby si mohl každý divák najít to svoje. A aby to dostal v co nejkvalitnějším a originálním provedení,“ říká Lukáš Kopecký. „Samozřejmě dobře víme, že diváci mají v oblibě komedie a muzikály. Taky je třeba myslet na herecký soubor, který je doslova napěchován výraznými talenty a osobnostmi, které chceme rozvíjet a posouvat a samozřejmě je důležité, aby to všechno zpracovaly ty nejlepší inscenační týmy,“ dodává Lukáš Kopecký, za jehož éry získala slovácká scéna několik nominací na Ceny Thálie a byla nominována na Divadlo roku.

Jaké tituly divadlo publiku v roce 2024 nabídne? „Bude mezi nimi například bláznivá komedie Zamilovaný velvyslanec, Igor Stránský představí Hostinu dravců a Dodo Gombár, který u nás připravil například hit Jesus Christ Superstar, se pustí do slavné Farmy zvířat,” slibuje Lukáš Kopecký.

V roce 2023 se předplatné nese v duchu podtitulu „Slovácké divadlo umí rozbušit srdce“. Pro následující rok zvolila hradišťská scéna podtitul „Slovácké divadlo umí rozeznít duši“. „Asi si ještě všichni vybavujeme onu naprostou paralýzu společnosti z důvodu pandemie koronaviru. Divadla byla uzavřená a vyhlídky nebyly kdovíjaké. Čas se zastavil, nikdo na to nebyl připravený. Jedním slovem nehybnost. Pacient ležel bezvládně na operačním stole. Nejprve bylo třeba rozbušit srdce, tedy připomenout si, že jsme ještě tady a divadlo je nezbytnou součástí života. Další fáze rozeznívá duši a chce náš běžný život vidět a zažít neobyčejně,“ uzavírá Lukáš Kopecký.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x