Návrhy na vylepšení města v rámci projektu Tvoříme Zlín lze zasílat ještě do konce května

Návrhy na vylepšení města v rámci projektu Tvoříme Zlín lze zasílat ještě do konce května.
ZLÍN - Už počtvrté mají obyvatelé Zlína možnost spolurozhodovat o rozdělení pěti milionů korun a navrhovat vlastní menší projekty na úpravu veřejných prostor k realizaci. Jejich přání se jim mohou splnit díky projektu participativního rozpočtu s názvem „Tvoříme Zlín“.

„Příjem návrhů probíhá až do konce května. Do konce měsíce tak lze ještě zasílat návrhy k posouzení. Poté bude následovat rozpracování a prověření, zda jsou návrhy realizovatelné. Na podzim pak přijde na řadu představení projektů a hlasování veřejnosti,“ představila další postup radní Jana Bazelová.

Zlíňané mohou navrhnout dva druhy projektů a to tzv. malé projekty (do 0,5 mil. Kč), na které jsou vyčleněny 2 mil. Kč, a velké projekty (do 1,5 mil. Kč), na které jsou vyčleněny 3 mil. Kč. Realizováno bude právě tolik projektů, kolik se jich vejde do stanoveného rozpočtu.
O vítězných návrzích rozhodnou sami občané města v hlasování.

Navrhovat projekty mohou nejen přímo obyvatelé Zlína, ale i lidé, kteří ve Zlíně „jen“ bydlí, ale nemají zde trvalé bydliště. Příkladem jsou studenti univerzity. Navrhovateli musí být nejméně 15 let. Podmínkou přijetí návrhu však je, že navrhovatel musí mít alespoň dva zástupce, kteří v den podání návrhu dovršili osmnácti let. Podrobná pravidla a další informace jsou k nalezení na webu města, webu projektu tedy na www.tvorimezlin.cz a na stejnojmenném facebookovém profilu https://www.facebook.com/tvorimezlin/.
S dotazy se lze rovněž obracet přímo na e-mail koordinátorky projektu tvorimezlin@zlin.eu

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x