Návštěvnost Zlínského kraje roste. Stále častěji je v hledáčku zahraničních turistů

Ilustrační foto (Skanzen v Rožnově od Radhoštěm): Kudy z nudy
ZLÍNSKÝ KRAJ – Turistické destinace ve Zlínském kraji lákají stále větší počet návštěvníků. Dokazují to nové statistiky cestovního ruchu z 1. čtvrtletí letošního roku, podle nichž do kraje od ledna do března roku 2023 zavítalo bezmála 130 000 návštěvníků, tedy o 13 % více než za stejné období o rok dříve.

Ve Zlínském kraji strávili návštěvníci v daném období v průměru téměř 2-3 noci, v oblibě byly zejména víkendové pobyty. Celkem se jednalo o 350 000 přenocování, což je meziročně nárůst o 5 %.

Největší radost máme z nárůstu návštěv ze zahraničí. Je jich o celých 65 % více než ve stejném období před rokem, současně je nutné říci, že je pro nás enormně důležitá přítomnost
i spokojenost návštěvníků domácích,“
komentuje výsledky náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub.

Podle Trauba turistických cílů v našem kraji neustále přibývá a roste také úroveň služeb, a to díky podnikatelům zapojených do cestovního ruchu ve všech oborech. „Zlínskému kraji na cestovním ruchu velmi záleží a podporuje jej mnoha způsoby, nárůst počtu návštěvníků je naplněním dlouhodobých cílů,“ dodal Lubomír Traub.

Posíleni informacemi o úspěšném prvním čtvrtletí očekáváme skvělou i letní sezónu. Zúročí se spolupráce mnoha subjektů tvořících mimořádně pestrou nabídku cestovního ruchu ve Zlínském kraji,“ říká ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Zuzana Vojtová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x