Ndefe ukončil střelecký půst a rozhodl o výhře Slovácka v Pardubicích

Angolský obránce Gigli Ndefe rozhodl nedělní utkáni v Pardubicích. Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Konečně! Fotbalisté Slovácka ve 4. kole Chance Ligy zvítězili 1:0 v Pardubicích a připsali si premiérovou výhru i branku v nové sezoně. Jediný gól utkání vstřelil v 60. minutě angolský pravý bek Gigli Ndefe.

Jsme rádi, že jsme to prolomili. Už to bylo nepříjemné. Ne, že jsme nevyhráli, ale hlavně to čekaní na první gól,“ přiznává kouč Slovácka Roman West.

Moravané jako poslední v lize ukončili čekání na první branku v sezoně a vyhráli teprve druhý z posledních 16 ligových zápasů.

Podmínky nenasvědčovaly tomu, že se bude hrát otevřený fotbal, nahoru a dolů. Chtěli jsme vycházet z dobré defenzivy. Věřili jsme, že gól zase nedostaneme a nějaký dáme, což se nám povedlo,“ radoval se brankář Slovácka Milan Heča.


Zkušený gólman udržel třetí čisté konto v sezoně, opět po týdnu neinkasoval.

Heča, celá obrana a také střední záložníci zaslouží obrovskou pochvalu, v závěru to zvládli skvěle,“ chválí borce z defenzivy West.


Jeho tým se na startu sezony pyšní slušnou obranou, ale chabým útokem. Jediným střelcem Slovácka je Ndefe. Zkušený třicetiletý fotbalista dal při 148. startu v české lize třetí gól a prosadil se poprvé od duelu s Příbramí v březnu 2021, kdy hrál ještě za Ostravu.


Jinak si ale Moravané stejně jako soupeř moc šancí ke skórování nevypracovali.


„Do utkání jsme vstoupili lépe, první půlhodinu jsme dobře otáčeli hru a byly tam nějaké gólové možnosti. Soupeře jsme pak dostali do hry vlastními chybami v rozehrávce. Za stavu 0:0 jsme si o poločase říkali, že chceme být trpěliví a zodpovědní dozadu. Věděli jsme, že se nějaká šance objeví. Nakonec se to povedlo. Gigli (Ndefe) dal gól a pak už jsme to odbránili,“ těší Westa.

FK Pardubice – 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 60. Ndefe. Rozhodčí: Vokoun – Vlček, Matoušek – Kocourek (video). ŽK: Polyák, Surzyn, Huf, Saňák (trenér) – Trávník, Vaško, Ndefe. Diváci: 2208.

Pardubice: Budinský – Surzyn (89. Darmovzal), Noslin, Šimek, Kalabiška – Simon, Polyák (72. Yahaya) – Brdička (46. Leipold), Zlatohlávek (72. Míšek), Patrák – Huf (60. Krobot). Trenér: Saňák.

Slovácko: Heča – Ndefe, Vaško, Hofmann, Doski – Trávník – Blahút (89. Reinberk), Havlík (90.+1 Křišťan), Kohút (74. Souček), Juroška (74. Petržela) – Kozák (74. Kvasina). Trenér: West.

--> --> --> --> -->