Nebezpečný recidivista z Kroměříže skončil ve vazbě. Na svědomí má několik trestných činů včetně znásilnění

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽ – Třiadvacetiletý recidivista z Kroměříže skončil minulou středu ve vazební věznici. Zadržením muže se kriminalistům podařilo objasnit hned několik trestných činů včetně znásilnění.

Koncem června minulého roku přijala policie oznámení od ženy, kterou měl obviněný znásilnit v odlehlé části města Kroměříže. „Zde ji osahával na intimních místech přes oblečení a obnažoval své přirození. Po chvíli ji pustil a jí se podařilo z místa utéci,“ upřesnil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Začátkem února tohoto roku pak obviněný muž společně s komplicem v prostorách obchodního domu v Kroměříži odlákal ženu pod záminkou pomoci při hledání zboží. „Z košíku jí následně odcizil peněženku, kterou měla poškozená uloženou v kabelce,“ pokračoval Šiška.

O pár dní později v jiném obchodním domě v Kroměříži obviněný společně s dalšími osobami nejprve slovně a poté i fyzicky napadl manažerku prodejny. „Napadení si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici a krátkou pracovní neschopnost,“ přiblížil policejní mluvčí.

Muž byl tak nyní obviněn hned z několika trestných činů, a to znásilnění, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, krádež a výtržnictví, za což mu hrozí až 5 let za mřížemi. „Jelikož byl v minulém roce podmínečně propuštěn pro násilnou trestnou činnost, je stíhán vazebně,“ uzavřel Radomír Šiška.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x