Neděle pohledem hasičů: popadané stromy, přimrzlý opeřenec na lampě a vánoční stromeček uvízlý v koruně stromu

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ – Kvůli mrazivému a hlavně větrnému počasí se v neděli hasiči na území Zlínského kraje prakticky nezastavili. Během dne vyjeli k více než 30 událostem, některé z nich byly poněkud kuriózní.

Nejvíce výjezdů zaznamenali hasiči na Zlínsku, kde v několika případech odstraňovali stromy popadané na silnice. V Napajedlech zasahovali u havárie autobusu (více zde), v Otrokovicích zachraňovali přimrzlého opeřence na lampě veřejného osvětlení a byli vysláni k několika dalším technickým pomocem.

Během nedělního dopoledne byli hasiči také vysláni k poněkud úsměvné události, která se stala ve Zlíně na Jižních Svazích. Mladá žena tam dělala povánoční úklid a z okna svého bytu vyhodila vánoční stromeček. Ten však nedopadl před dům, ale skončil v koruně vzrostlého stromu.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se stromeček nachází asi tři metry nad zemí. K jeho stržení použili trhací hák. Stromeček tak vmžiku ležel na zemi. Takže pozor na to, kam svůj vánoční stromeček házíte, ať neskončí jako třeba ten nedělní, anebo v horším případě někomu na hlavě,“ upozornila s nadsázkou mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Zbylý počet výjezdů si podělili profesionální hasiči na Kroměřížsku, Vsetínsku a Uherskohradišťsku. „I zde se ve většině případů jednalo o odstraňování popadaných stromů. Dále hasili dvě hořící popelnice a likvidovali požár v azylovém domě v Kroměříži,“ dodala Javoříková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x