Nehrálo se. Finále MOL Cupu bylo kvůli dešti odloženo

Středeční finále MOL Cupu bylo kvůli neregulérní hrací ploše odloženo. Foto: Jan Zahnaš
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Natěšení fanoušci odcházeli domů zklamaní a hlavně promočení. Finále MOL Cupu mezi Slováckem a Spartou Praha se totiž kvůli nezpůsobilému terénu ve středu nehrálo. Uherské Hradiště zasáhl před utkáním silný přívalový déšť a hlavní rozhodčí Ladislav Szikszay zápas odložil. Náhradní termín určí řídící orgán soutěže, předběžně by se mělo hrát 18. května.

Zápas měl mít výkop v devatenáct hodin, v tu dobu už ale diváci věděli, že se hrát nebude. Stadion v Uherském Hradišti začal zhruba hodinu a půl předtím bičovat prudký déšť. Na trávníku byla voda a hráči nemohli absolvovat ani tradiční rozcvičku. Asi deset minut před výkopem pak hlavní sudí kvůli nezpůsobilému terénu zápas odložil.

Byli jsme se na hrací ploše podívat hodinu a půl před zápasem, kdy bylo poprvé po průtrži mračen. Viděli jsme, že asi 60 procent plochy je pod vodou. Když přišla druhá vlna, už jsme předpokládali, že budeme nuceni utkání odložit,“ řekl na tiskové konferenci hlavní rozhodčí Ladislav Szikszay.

Nezbývalo nám nic jiného, a to z důvodu nezpůsobilé hrací plochy a také z důvodu ochrany zdraví hráčů. Nebyla ani předpověď, že se to zlepší. Zatím po dobu čtrnácti let, co rozhoduji, jsem ještě nezažil, aby přes vstupní tunel protekla voda až do kabiny rozhodčích,“ doplnil.

Zástupci obou klubů uznali, že terén byl neregulérní, na náhradním termínu se ale týmy nedohodly. „Předběžně se bude hrát ve středu 18. května, ale s konečnou platností o tom rozhodne řídící orgán soutěže,“ uvedl delegát utkání Jan Zahradníček.

Vstupenky na finále zůstávají v platnosti. Fanoušci zároveň mají možnost lístky vrátit a získat zpět plnou cenu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x