Nejlepší místo pro život ve Zlínském kraji? Opět bodovaly Luhačovice

Foto: Lázně Luhačovice a.s.
LUHAČOVICE – Nejlépe ve Zlínském kraji se žije v Luhačovicích. Vyplývá to z analýzy Obce v datech, která na základě dat provádí kvalitu života v celkem 206 obcích České republiky. V celostátním srovnání pak lázeňské město obsadilo 62. místo s celkovým indexem kvality života 4,9.

Čistý vzduch, spousta restaurací anebo nejméně lidí v exekucích. To jsou jen některé aspekty, které vyšvihly Luhačovice na první místo žebříčku kvality života ve Zlínském kraji.

Jsem rád, že se Luhačovice letos opět staly nejlepším místem pro život ve Zlínském kraji a mou hlavním touhou je, ať jsme zde spokojeni i nadále,“ řekl starosta Luhačovic Marian Ležák. 

Spoustu bodů Luhačovice posbíraly v kategorii Zdraví a životní prostředí, ve které byly nejlepší ve Zlínském kraji. Výrazně jim v tom pomohla průměrná délka života a také čistota ovzduší.

Co se týče dostupnosti praktických lékařů, jsme v kraji pátí. O něco horší je to s dostupností dětských lékařů. Body Luhačovicím sebrala i doba nezbytná na dojetí k nejbližší nemocnici,“ přiblížila mluvčí Luhačovic Hana Srncová.

Ve druhé kategorii Materiální zabezpečení a vzdělání obsadily Luhačovice v krajském žebříčku šesté místo. Podle statistik mají z celého kraje nejnižší nezaměstnanost, nejméně lidí pobírajících dávky a nejméně lidí s exekucemi.

Pokračování článku najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x