Nejlepší nemocnice ve Zlínském kraji? Podle hospitalizovaných pacientů ta ve Vsetíně

Foto: Vsetínská nemocnice a.s. (FB)
VSETÍN – Vsetínská nemocnice je z pohledu hospitalizovaných pacientů nejlepší ve Zlínském kraji. Vyplývá to z výsledků ankety Nejlepší nemocnice, kterou pořádal HealthCare Institute. Vsetínská nemocnice nezaostala ani v celorepublikovém srovnání – byla třetí v oblasti reakce personálu na bolest pacienta a na bronzovou příčku ji odborníci umístili rovněž v kategorii kybernetické bezpečnosti.

Organizátoři se prostřednictvím dotazníků zajímali například o srozumitelnost vysvětlení navrženého postupu léčby, komunikaci s pacientem, čistotu na oddělení, kvalitu podávané stravy, pocit bezpečí, ověřování jména pacienta, ale také účinnou a včasnou reakci personálu na případnou bolest. Dotazovali se rovněž na čekací dobu, celkovou spokojenost a případné další připomínky. 

„V kategorii hospitalizovaných pacientů získala naše nemocnice v rámci Zlínského kraje první místo, v rámci České republiky jsme byli sedmí. Velmi mě potěšilo ale také celorepublikové třetí místo ze 148 zapojených nemocnic v otázce reakce personálu na případnou bolest pacienta. Problematice jsme v posledních dvou letech věnovali značnou pozornost a je to vidět i v praxi,“ komentoval manažer kvality Libor Czeffer.

Významného úspěchu dosáhla Vsetínská nemocnice také v kategorii kybernetická bezpečnost, kde získala v celorepublikovém žebříčku celkové třetí místo. Organizátoři hodnotili míru zabezpečení webových stránek, které byly průběžně monitorovány, analyzovala se bezpečnostní kritéria každého subjektu a zaznamenávalo se dosažené skóre v oblasti kybernetické bezpečnosti.

„Děkuji všem zaměstnancům za jejich práci i pacientům za tak příznivé hodnocení. V oblasti kvality se nespoléháme jen na dotazníky HCI, ale máme také vlastní šetření spokojenosti, na zjištěné podněty reagujeme, myslíme na bezpečnost pacientů i personálu, kontinuálně zlepšujeme pacientské prostředí,“ hodnotil ředitel Vsetínské nemocnice Martin Pavlica.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x