Některé traily ve vsetínské Bike aréně budou celý rok uzavřeny

Foto: Bike aréna Vsetín
VSETÍN – Nová sezona bude ve vsetínské Bike aréně oficiálně zahájena tuto neděli 1. května. Některé trasy však zůstanou milovníkům cyklotrailu celoročně uzavřené. Důvodem je jejich špatný technický stav.

Na většině trailů Bike arény probíhá v těchto dnech údržba, aby mohly být s prvním květnovým dnem bezpečně zpřístupněny veřejnosti. „Traily procházíme a za pomoci fukarů a dalšího nářadí je čistíme tak, aby byly od začátku května připraveny na novou sezonu,“ uvedl Radek Pala z firmy zajišťující údržbu celé arény.

Zahájení letošní sezony bylo původně naplánováno už na sobotu, bajkeři si ale nakonec budou muset ještě jeden den počkat. V sobotu budou v této lokalitě probíhat myslivecké střelby. Proto jsme termín zahájení posunuli na neděli 1. května,“ vysvětlil místostarosta Vsetína Pavel Bartoň.

Bajkerům by v letošním roce mělo být zpřístupněno kompletních pět ze sedmi tras. „Z první etapy jde o modrý trail Hájenky a červený Pytlácký, ze druhé etapy o modrý Trailala, červený Duhový a černý Mraznice,“ vyjmenoval Bartoň.

Zcela uzavřen bude naopak červený trail Trpaslík, který vznikl ve druhé etapě Bike arény Vsetín, a horní polovina černého Templářského z první etapy. „V obou případech je důvodem uzavření jejich špatný technický stav, který vyžaduje rozsáhlejší zásah,“ vysvětlil místostarosta.

Podle jeho slov se v současné době zpracovává studie úprav trailu Hájenka, jehož linie vede územím, kde v uplynulých letech probíhala rozsáhlá lesní těžba. „Trail kvůli tomu není v optimální kondici. Studie nám tedy zhodnotí jeho detailní stavebně technický stav a navrhne rozsah potřebných úprav, především přemodelaci či přetrasování,“ řekl Pavel Bartoň a dodal, že tyto práce by se měly alespoň z části provést letos, a to za dočasné uzávěry.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x