Neoficiální “slovácké pressfoto” 2021 začalo

Foto: ohlednuti.uh.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V pořadí 16. ročník neoficiálního “slováckého pressfota” bylo opět spuštěno. Své nejpovedenější fotografické úlovky můžete do bilanční výstavy Ohlédnutí posílat do začátku ledna.

Také v letošním roce se fotografové na Uherskohradišťsku mohou podělit o ty nejlepší ze svých snímků. Pořadetelé oblíbené bilanční výstavy Ohlédnutí je opět vyzývají k tomu, aby své nejpovedenější fotografie nenechávali v šuplíku, ale podělili se o ně s ostatními milovníky umění.

Řekl bych, že po loňské zkušenosti už nás nic nemůže překvapit. Od 1. listopadu probíhá výstava ve virtuálním světě, už teď je možnost nahrávat fotografie do databanky, ze které budeme následně výstavu tvořit. Tímto vyzývám všechny fotografy, spolky a sdružení, aby nám fotografie posílali,” uvedl k výstavě ředitel pořádajících Městských kin Uherské Hradiště Josef Korvas.

Díky výstavě Světlana, kterou městská kina připravují ve spolupráci s Ústavem pro studium totalitních režimů a která bude ve foyer kina Hvězda k vidění po více než tři měsíce, se posune termín vernisáže Ohlédnutí, který běžně připadá na Tři krále. Tentokrát ale proběhne až v neděli 13. února.

Současně jsme posunuli také uzávěrku zasílání fotografií. Ta byla původně v polovině prosince, abychom stihli fotografie vybrat, graficky zpracovat, vytisknout a vystavit. V tomto ročníku bude uzávěrka mimořádně až 2. ledna 2022, takže fotografové mohou ještě zachytit dny a týdny z konce letošního roku,” upřesnil Josef Korvas.

Ať už bude epidemická situace jakákoliv, výstava se uskuteční v každém případě, a to nejen v kině Hvězda. Po loňské pozitivní zkušenosti s nevšedními instalacemi fotografií ve veřejném prostoru se úspěšné snímky i letos dostanou také do vitrín obchodů a provozoven v Uherském Hradišti.

Soutěžní snímky bude hodnotit kurátorský tým ve složení Josef Korvas, Marek Malůšek a Michal Stránský, kteří u projektu stojí od samého začátku. Osvědčenou trojici doplní další dva až tři hostující profesoři, jejichž jména pořadatelé odtajní později.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x