(Ne)poslušně hlásíme: už jsme zase zde. Vaše tropy

Zleva Barbora Zlobická, Anna Šnajdarová. Foto: zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Po dočasném ochlazení přicházejí do našich končin tropy. S kulminací teplot nad pětatřicítkou se dá počítat zřejmě ve čtvrtek po poledni, ale ani dny předtím a potom nebudou příliš chladnější. Od úterý se třicítka (tedy na slunci čtyřicítka) stává normou tohoto suchého léta.

Jistě skvělé časy pro provozovatele koupališť. Jen ve Zlíně si mohou malí i velcí zadovádět Na Zeleném v Bartošově čtvrti, na Panoramě na Jižních Svazích, také v areálu v Zimních lázních a na soukromém koupališti trochu stranou davů v Loukách.

„Mně se líbí tady, mám tu kamarády, třeba Barču, která je plavčicí, já mám jinak vody do sytosti coby závodní plavkyně, ale osvěžení je třeba pořád,“ vysvětluje dívka z titulní fotografie Anna Šnajdarová.

Plno ale očekávají mnohá další koupaliště.

„Těšíme se na každého, místa je u nás dost, občerstvení skvělé,“ láká kupříkladu do areálu v Bystřici pod Hostýnem provozovatel koupaliště Jakub Juračka.

„My nabízíme vedle velkého a dětského bazénu třeba stolní tenis, dobře známé jsou naše beachvolejbalové kurty s bělostným pískem a před největším náporem vedra jsou hosté chráněni tím, že je naše koupaliště umístěno do zalesněného údolí,“ zve k návštěvě Koryčan starostka Hana Jamborová.

V kraji je možností daleko více. Mezi oblíbená místa relaxu a oddychu v největších vedrech, která právě přicházejí, patří například jezera v Ostrožské Nové Vsi, Novém Hrozenkově i třeba zatopený lom v Kurovicích.

Méně známá, ale hojně navštěvovaná jsou i koupaliště mimo velká centra.

„Třeba u nás v Bojkovicích se opravdu nemáme zač stydět, naopak, myslím, že se můžeme pěkným a moderním areálem jenom chlubit,“ říká například pan Marek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x