Nepoučitelný (ne)řidič sedl za volant i přes zákaz řízení. Skončil ve vazbě

Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽ – I když měl zákaz řízení, nic si z toho nedělal a v autě se proháněl dál. Policii už došla trpělivost a mladý muž skončil ve vazbě.

Vše začalo koncem dubna. Policejní hlídka tehdy v Kroměříži zastavila auto jednadvacetiletého muže. Když mladík předložil doklady, ukázalo se, že má zákaz řízení. A když přišla řada na orientační test, ukázalo se, nejspíš řídí pod vlivem omamných látek. Policisté tak muži zakázali další jízdu a zahájili trestní řízení.

To ale nepoučitelného (ne)řidiče neodradilo. Podobný scénář se tak opakoval i minulý týden. Policie mladého muže opět zastavila, opět porušil zákaz řízení a opět přišla řada na orientační test na přítomnost drog. Tentokrát s pozitivním výsledkem.

To už ale policistům došla trpělivost a se souhlasem státní zástupkyně mladíka na místě zadrželi a odvezli do policejní cely. Soudce následně rozhodl, že muž zůstane ve vazbě, protože hrozí, že by dál sedal za volant. Nepoučitelnému (ne)řidiči teď hrozí tři roky za mřížemi.

„Muž se při kontrole podrobil lékařskému vyšetření z důvodu podezření na ovlivnění návykovou látkou. Je tedy pravděpodobné, že budeme trestní stíhání ještě rozšiřovat,“ řekl k případu mluvčí policie Radomír Šiška.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x