Nepoučitelný recidivista dál kradl, co se dalo. Teď mu hrozí až tři roky za mřížemi

Ilustrační foto
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Poučka, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíte, zřejmě neplatí pro osmatřicetiletého muže z Uherskohradišťska. Toho dokonce ani tři pobyty ve vězení nepřiměly k nápravě a poučení. Policisté mu tak během měsíce sdělili již druhé podezření z trestného činu.

Muž v polovině května ukradl v Uherském Hradišti z nezajištěného vozidla peněženku, ve které byly doklady včetně platební karty.

S pomocí přiloženého pinu vybral z bankomatu deset tisíc. Další pokusy už se ovšem nezdařily, proto doklady zahodil,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Policisté mu tak 31. května sdělili podezření z trestného činu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Z toho si ale muž zřejmě nic nedělal a v ten samý den v odpoledních hodinách navštívil přes otevřené okno kancelář prádelny v Uherském Hradišti, kde z psacího stolu ukradl dva tisíce korun. Stejnou cestou pak prádelnu opustil.

Na druhý den šel nakupovat do supermarketu, ovšem bez peněz. „Dvě láhve s alkoholem pečlivě uschoval do batohu a chtěl odejít. V tom mu naštěstí zabránil pohotový pracovník ostrahy,“ pokračovala Šabatová.

A aby toho nebylo málo, o pár hodin později využil nepozornosti řidiče, který před garážemi v Uherském Hradišti nechal odemčenou kabinu nákladního auta. Z té ukradl batoh, který obsahoval doklady, peníze a osobní věci ve výši šest tisíc korun.

Tohoto jednání se muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen za jinou trestnou činnost. Nyní mu hrozí další pobyt za mřížemi v délce až tří let,“ zakončila policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x