Neuvěřitelné!!! Virtuální láska ochudila ženu z Uherskohradišťska o čtyři miliony

Ilustrační snímek, foto: zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - O čtyři miliony korun, které poslala údajnému důstojníkovi - lékaři americké armády sloužícímu stejně údajně v Sýrii, je chudší žena z Uherskohradišťska. Varováním pro ni nebyly křiklavé podobné případy z poslední doby, které se rojí jako vosy na sladkém ovoci.

Za poslední dobu jde v regionu o největší částku, kterou někdo neznámý virtuálně vyloudil přes internet. Případ popisuje mluvčí Policie České republiky v Uherském Hradišti Milena Šabatová.

„Žena se s mužem seznámila přes sociální sítě na jaře letošního roku, nejdříve si psali o běžných věcech a žena se pak zjevně zamilovala. Toho „lékař“ využil a postupně a hlavně neuvěřitelně mu důvěřivá dáma poslala kolem 4 milionů korun. Nejenže vyčerpala své účty, ale také si peníze půjčovala. Až na popud příbuzných nám celou věc oznámila,“ dodává Šabatová.

Případem se zabývá hospodářská kriminálka, dopadení pachatele bývá v podobných případech hodně složité.

Paralelně řeší kauzu se stejnou legendou. Znovu okouzlující americký lékař a důvěřivá žena ze Slovácka. Tentokrát zatím podle vyšetřování podvodně vylákal „jen“ 150 000 korun.

Policie mluví jasnou řečí: opakovaně varujeme jak ženy tak muže před těmito praktikami podvodníků. Rozhodně nikdy neposílejte peníze komukoliv z virtuálního světa!!!

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x