NEZAMĚSTNANOST: Počet lidí bez práce se ve Zlínském kraji snížil

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ - V únoru klesl ve Zlínském kraji celkový počet uchazečů o zaměstnání na 10 288, počet hlášených volných pracovních míst vzrostl na 12 730 a podíl nezaměstnaných osob klesl na 2,5 %. Serveru Zlin.cz to za Úřad práce ČR ve Zlíně řekla Ivona Macůrková.

Počet nezaměstnaných byl v únoru o 334 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je nižší o 1 028 osob.

„Meziměsíční nárůst nezaměstnaných nebyl zaznamenán. Meziměsíční pokles byl zaznamenán v okrese Uherské Hradiště (5,1 %), v okrese Zlín (3,5 %), v okrese Kroměříž (2,4 %) a nejméně klesla nezaměstnanost v okrese Vsetín (1,7 %),“ konstatovala Macůrková.

Podíl nezaměstnaných stejný nebo vyšší než republikový průměr vykázal okres Vsetín (3,1 %). Podíl nezaměstnaných osob pod úrovní republiky byl zaznamenán v okresech Zlín (2,1 %), Uherské Hradiště (2,3 %) a Kroměříž (2,7 %). Kraj evidoval ke konci února celkem 12 730 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 573 vyšší než v předchozím měsíci a o 95 vyšší než ve stejném měsíci minulého roku. Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 0,8 uchazeče, z toho nejvíce v okrese Kroměříž (1,5).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x