Neznámí pachatelé vhazovali bezbrannému seniorovi do auta zboží, o které neměl zájem. Vymámili z něj 50 tisíc korun

LUHAČOVICE – Jednaosmdesátiletý senior z Luhačovic se stal obětí skupinky čtyř dosud neznámých pachatelů, kteří jej připravili o 50 tisíc korun. Do auta mu vhazovali různé zboží, o které sice senior neměl zájem, ale ze strachu a pod nátlakem byl nucen za ně zaplatit.

K události došlo 1. září v 16 hodin u nákupního střediska v Luhačovicích. Pachatelé zastavili se svým vozidlem za zaparkovaným vozem seniora, kterému tak zabránili v odjezdu, a vhazovali mu do auta různé předměty, o které ale neměl zájem.

Po každém vhozeném předmětu trvali na tom, aby jim za něj muž zaplatil. Muž ze strachu postupně vytahoval z kapsy jednotlivé bankovky, které předtím vybral na poště,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jakmile měl okradený senior prázdnou kapsu, muži z místa odjeli. Seniorovi zůstalo po jejich odjezdu v autě několik parfémů, hodinek, nářadí a elektronika.

Kriminalisté tento případ prověřují jako podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což hrozí pachatelům v případě jejich vypátrání trest odnětí svobody až na 12 let,“ pokračovala Kozumplíková.

V této souvislosti policie pátrá po muži na videozáznamu. „Pokud ho poznáváte nebo víte, kde by mohl být, volejte na linku tísňového volání policie. Děkujeme,“ prosí o součinnost při pátrání po pachatelích policie.

Policisté nevyloučili, že by podobných krádeží neměli stejní pachatelé na svědomí víc. „Pokud by se vám stala podobná situace, určitě za věci, které nechcete, neplaťte. S největší pravděpodobností se v těchto případech jedná o kradené zboží. V případě potřeby volejte na linku 158,“ dodala Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x