Neznámý podvodník obral firmu o tři čtvrtě milionu korun

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťští kriminalisté se zabývají podvodným jednáním neznámého pachatele, který z firmy získal 760 tisíc korun. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

V polovině ledna poslal podvodník vydávající se za jednatele společnosti obchodní manažerce firmy e-mail s dotazem na jejich bankovní zůstatek. Poté, co mu odpověděla, jí zaslal pokyn k platbě ve výši přes 18 tisíc euro. Vzhledem k tomu, že v minulosti již několikrát takto manažerka s šéfem, který byl na zahraniční cestě, platby prováděla, požadované peníze odeslala. O týden později poslal falešný šéf stejným způsobem pokyn k platbě znova. Žena tak odeslala 12 tisíc euro. Také toto pondělí manažerka obdržela obdobný e-mail. Znění dotazu jí však úplně nedávalo smysl, a tak šéfovi, který byl již v České republice, zavolala. On však o žádných platbách nevěděl.

„Pachatel se tímto jednáním dopustil trestného činu podvod. Po dopadení mu hrozí až osmileté vězení,“ poznamenala Kyšnerová. Dodala, že na Uherskohradišťsku se nejedná o ojedinělý případ. Již v minulosti se kriminalisté s obdobnými skutky setkali. „Apelujeme proto na firmy, aby své transakce řádně prověřovaly a nestaly se tak terčem podvodníků,“ doplnila policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x