Noc plná dopravních nehod – hasiči varují před ledovkou

foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – Prosincové počasí s sebou kromě zimních radovánek přináší i ledovku a sněhové jazyky na silnicích. I ostražitá jízda tak může velmi rychle skončit nehodou. Důkazem je trojice incidentů ze včerejší noci. Hasiči proto varují před špatnými podmínkami na silnicích a vyzývají k opatrnosti.

Zimní počasí komplikuje řidičům jízdu, a i z poklidné cesty se může vyvrbit nepěkná nehoda. První taková se odehrála včera večer u Bánova, kde se srazila dvě osobní auta.

Na místo okamžitě vyjely profesionální jednotky hasičů z Uherského Hradiště a Uherského Brodu. Podle ohlášení se měl v jednom z aut nacházet zaklíněný člověk. Dramaticky vyhlížející nehoda naštěstí dopadla dobře. Hasiči po příjezdu nikoho z vraků vyprošťovat nemuseli a všichni cestující vyvázli bez zranění.

Další nehoda s v rámci možností šťastným koncem se odehrála v Luhačovicích. Na pomoc vyjela místní jednotka hasičů, která hned po příjezdu zjistila, že nikdo z cestujících není zraněný. Posádka, která autem cestovala, byla z nepříjemného zážitku pouze otřesená.

Ve třetím případě, ke kterému hasiči dnes v noci vyjížděli, neměl řidič už takové štětí. Se svým autem sjel mimo silnici u obce Lešna na Vsetínsku a skončil v závěji. Jednotka, která na místo nehody přijela jako první poskytla zraněnému řidiči předlékařskou pomoc a starala se o něj až do příjezdu zdravotnické záchranné služby.

Trojice incidentů je tak důkazem toho, že cestování autem v zimním počasí, které zasáhlo celý kraj, může být nebezpečné.

„Pro dnešní noc vydali meteorologové výstrahu před výskytem ledovky na území téměř celého Zlínského kraje, prosíme, jezděte opatrně,“ vyzývá Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na svých sociálních sítích.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x