Noční běh v Holešově: start v zámecké zahradě, běh pro dobrou věc i program pro děti

Noční běh v Holešově odstartuje 20. května. Foto: Běhy Zlín
HOLEŠOV - Tři, dva, jedna....START! Seriál letošních Nočních běhů Franz Josef Kaiser pokračuje v sobotu 20. května 7. ročníkem Nočního běhu v Holešově. Díky spolupráci s klubem Atletika Holešov využijí běžci tamní atletickou dráhu. Na stejném místě je také cíl.

Prezence probíhá od 18.30 do 20.30 hodin. Start je pak ve 21 hodin.

,,Poběží se na okruhu směrem na Holešovské rybníky, Želkov, Kopaniny, Dobrotice s cílem opět na atletickém stadionu,“ letmo představil trať jeden z pořadatelů Bob Komín.

Krosaři mají možnost poměřit síly ve 4 mužských a 4 ženských kategoriích. Zazávodit si mohou i tandemy mix složené z jednoho muže a jedné ženy bez rozdílu věku. V povinné výbavě nařízené pořadatelem závodu jsou však vzhledem k večernímu času čelovky.

Startovné zaplacené do čtvrtku 18. května je 350 Kč, pro tandemy 700 Kč. Na místě v den závodu 400 Kč, pro tandemy 800 Kč.

,,Všichni běžci, kteří se zúčastní závodu, dostanou originální finišerskou medaili v cíli a občerstvení v cíli. Těšit se mohou i na ceny od partnerů. V ceně startovného je také jejich měření času čipovou technologií, zdravotní a pořadatelská služba,“ prozradil ještě Komín.

Už od 19.30 hodin se v Holešově poběží rodinný Charitativní běh pro Handicap Zlín. Ten měří 500 metrů. Startovné je symbolické, 50 korun.

I v Holešově připravujeme doprovodný program pro děti a dospělé. Děti se mohou těšit na skákací hrad, zábavný hlídací koutek nebo si budou moci vyzkoušet překážkovou dráhu.

V loňském roce se Noční běh v Holešově vyhrál Jakub Janda (Rohálov bike team). Vytrvalec z Prusinovic v něm dosáhl času 38:12. V závodu žen zvítězila Kateřina Ryšánková z Babic u Uherského Hradiště (Klimatex Running team, 44:38).

PROGRAM NOČNÍHO BĚHU V HOLEŠOVĚ 2023:

Sobota 20. května:

18:30 – 19:15 Registrace do rodinného charitativního běhu

18:30 – 20:30 Prezence a registrace do hlavního závodu

19:30 Start rodinného charitativního běhu

21:00 Start hlavního 10 kilometrového závodu

22:45 Vyhlášení vítězů

Zdroj: Běh Zlín

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x