Nočním vlakem na Hostýn? Podívejte se, kdy vyjedou spoje na novoroční mši

České dráhy znovu vypraví zvláštní noční vlaky pro poutníky na Svatý Hostýn. Foto: archiv Svatý Hostýn
SVATÝ HOSTÝN - I letos vypraví České dráhy speciální noční vlaky pro poutníky na Novoroční bohoslužbu na Svatém Hostýně. Zvláštností těchto vlaků je, že jedou pouze jedinkrát za celý rok.

Na tradiční první mši tentokrát v roce 2024 v poutním chrámu na Svatém Hostýně bude vypraveno na Silvestra několik zvláštních vlaků Českých drah.

První z nich vyjede z Brna ve 20:25 a pojede např. přes Vyškov na Moravě, Nezamyslice a Kroměříž do Bystřice pod Hostýnem, kam má plánovaný příjezd ve 22:17.

Druhý vlak odjede v 21:34 z Olomouce a pojede přes Brodek u Přerova, Přerov, Hulín a Holešov do Bystřice pod Hostýnem, kam dorazí ve 22:35. Od vlakového nádraží k poutní bazilice je zajištěna i autobusová doprava.    

Další zvláštní vlak vyjede i z Velké nad Veličkou ve 20:28 do Veselí nad Moravou, kde je přestup na zvláštní silvestrovský spoj z Hodonína s odjezdem ve 20:12 a trasou přes Rohatec, Sudoměřice nad Moravou a Strážnici, který dál pokračuje přes Uherské Hradiště, Otrokovice a Hulín do Bystřice pod Hostýnem, kam přijede ve 22:17.

Mimořádné vlaky pro účastníky Novoroční mše se pak z Bystřice pod Hostýnem vracejí v časných ranních hodinách na Nový rok. Jejich odjezdy jsou ve 3:05 a ve 3:25 hod. a příjezdy do cílových zastávek okolo páté hodiny ranní.


Přesné jízdní řády těchto spojů máte k dispozici v jízdních řádech a ve vyhledávačích např. na webu Českých drah nebo v aplikaci Můj vlak. Tam také najdete podrobnosti a přehled všech zastávek, ve kterých tyto mimořádné vlaky zastavují.

Zdroj: ČD

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x