Notorická výtržnice skončila jen v lednu šestkrát na záchytce

Foto: MP Zlín
ZLÍN - První místo mezi osobami, které byly v roce 2019 převezeny strážníky Městské policie Zlín do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži, bezkonkurenčně obsadila osmapadesátiletá notorická výtržnice ze Zlína. Blíže o tom serveru Zlin.cz referoval mluvčí zlínských strážníků Pavel Janík.

Žena ze Zlína absolvovala nedobrovolný převoz do tohoto specializovaného zdravotnického zařízení celkem třiadvacetkrát. „Dotyčná ovšem ani v novém roce nezahálí a své okolí „prudí“ prakticky kdykoliv a kdekoliv se vyskytne,“ řekl Janík.

V pátek 31. ledna 2020 po páté hodině odpolední se na linku 156 obrátil řidič osobního automobilu, který hodlal opustit parkoviště v centru města. Tou dobou se tam ovšem pohybovala také podnapilá žena, která se rozhodla, že muž nikam nepojede. Stoupla si přímo před jeho vůz a ještě v době příjezdu strážníků se opírala o přední kapotu.

„Hlídka MP Zlín následně zjistila, že se jedná o její klasický vrtoch, který pramení z pocitu, že jí nikdo vlastně nic nemůže udělat, zatímco ona může všechno a všem. Protože ale v důsledku podnapilosti dáma opět nedokázala kontrolovat své chování, bylo o jejím dalším osudu rozhodnuto. Po absolvování lékařského vyšetření ji strážníci převezli opět k bezpečnému vystřízlivění. Za leden nového roku si tak připsala v počtu převozů a pobytů na záchytce rekordní šestku,“ povyprávěl mluvčí strážníků.

„Netrvalo bohužel dlouho a dotyčná byla zpět,“ pokračoval Janík. „Zatímco její další víkendové eskapády tentokrát nestály za řeč, v pondělí 3. února se předvedla opět v celé své síle,“ dodal.

Po poledni oznámila hlídce MP Zlín náhodná svědkyně, že problémová žena řádí v supermarketu v centru Zlína. Jak policisté následně zjistili, v obchodě se navíc vymočila přímo před vstupními dveřmi. Následně se odebrala do vestibulu provozovny a teprve tady se bez uzardění a spěchu začala oblékat.

„V jednání dotyčné vzbuzujícím odpor tentokrát strážníci spatřili podezření z přečinu výtržnictví. Proto ji omezili na osobní svobodě a poté předali k dalšímu šetření hlídce republikové policie,“ uvedl Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x