Nové dopravní značení usnadní cyklistům pohyb po Kroměříži

Foto: MěÚ Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Pracovníci specializované firmy začali v ulicích Kroměříže instalovat značky, které usnadní cyklistům pohyb po městě a hlavně zvýší jejich bezpečnost. Server Zlin.cz o tom informovala za kroměřížskou radnici Šárka Kučerová.

Město tak začalo realizovat projekt změn dopravního značení, který by měl být hotový do konce roku. „Cílem je zajistit osobám na jízdních kolech bezpečný průjezd i tam, kde dosud nejsou vyznačené cyklopruhy či stezky nebo na problematických místech, jako je třeba most přes řeku Moravu,“ řekl místostarosta Karel Holík.

Nové piktogramy na vozovce upozorňující řidiče motorových vozidel na pohyb cyklistů se jako první objevily v Albertově ulici. Další nové vodorovné i svislé značení zaznamenají řidiči, cyklisté i chodci v následujících dnech. „U některých složitějších změn značení se ještě čeká na vyjádření a schválení ze strany Policie ČR a vlastníka příslušné komunikace. Průběžně se ale budou značit úseky, které již všechna potřebná povolení mají,“ doplnil místostarosta Vít Peštuka.

Město má na realizaci projektu připravenou částku 1,1 milionu korun. Opatření zahrnují vytvoření dělených stezek v Nádražní ulici, na mostě přes řeku Moravu a v ulicích Obvodová, Spáčilova, Osvoboditelů a Vejvanovského, vznik cyklopruhů nebo cyklopiktogramů v ulicích Svatopluka Čecha, Koperníkova, Kotojedská, Gorkého, Na Lindovce a Velehradská (včetně kruhového objezdu) a také vytvoření smíšené stezky v ulicích Hulínská, Kaplanova, Havlíčkova, Obvodová, Tovačovského a Kotojedská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x