Nové vozy nebo simulátor pro řidiče sanitek za 3 miliony. Kraj investuje do záchranné služby

Krajští radní schválili investice do záchranné služby. Ilustrační foto: ZZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Simulátor pro výuku jízdy řidičů sanitek, vestavby do šesti vozů rendez-vous, dva zcela nové vozy, vybavení prostor pro údržbu aut ve výjezdové základně v Otrokovicích. Těchto novinek se už brzy dočká Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje.

„Zdravotničtí záchranáři patří k důležitým pilířům integrovaného záchranného sytému a pravidelné investice do modernizace jejich vybavení a zázemí jsou jednou z našich priorit. Musíme mít bezpečný kraj. Investice, které schválila Rada Zlínského kraje, dosáhnou téměř 9 milionů korun,“ řekl hejtman Radim Holiš.

Největší z nich, která přijde na více než 3 miliony korun, bude simulátor pro výuku jízdy řidičů sanitních vozů. Ten umí simulovat reálnou jízdu v městském prostředí nebo při volitelné hustotě silničního provozu. Umožňuje nácvik nejrůznějších situací, s nimiž se řidiči mohou setkat. Určen bude jak pro zaškolení nových řidičů, tak pro pravidelné zdokonalování dovedností stávajících.

Dále budou zakoupeny dva nové vozy rendez-vous (RV). Jeden pro výjezdovou základnu Slavičín, druhý pro oblast Uherské Hradiště, oba v hodnotě 1,8 milionu korun. Pořízeny budou i vestavby do šesti RV vozidel za více než milion korun, které významně přispějí ke zvýšení bezpečnosti posádek i přehlednějšímu a efektivnějšímu uložení zdravotnického materiálu. Počítá se také s nákupem vybavení do prostor údržby vozidel na výjezdové základně Otrokovice za bezmála milion korun, konkrétně půjde o vysokozdvižný vozík, stahovák pneumatik a vyvažovačku kol.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x