Nový hysteroskop zpřesní diagnostiku a zkrátí pacientkám pobyt v nemocnici

Foto: Nemocnice Vsetín
VSETÍN - Rozšíření diagnostiky i možnost zkrácení hospitalizace přináší nový diagnostický hysteroskop Olympus za bezmála 800 tisíc korun, který koupila Vsetínská nemocnice pro své gynekologicko-porodnické oddělení. Serveru Zlin.cz to řekla PR manažerka nemocnice Lenka Plačková.

„Bude využíván ke zpřesnění diagnostiky příčiny nepravidelného děložního krvácení, krvácení v menopauze, odstranění fragmentů nitroděložních tělísek či jiných děložních patologií,“ uvedl Radek Laža, lékař Gynekologicko-porodnického oddělení Vsetínské nemocnice.

Oddělení již dříve disponovalo hysteroskopem, který je ovšem součástí přístrojového vybavení centrálních operačních sálů. „Nový hysteroskop, který je umístěn na zákrokovém sálku přímo na našem oddělení, umožní provádět diagnostické výkony v takzvaném ambulantním režimu, což pro pacientky znamená možnost propuštění při stabilizovaném stavu za několik hodin od provedeného výkonu,“ vysvětlil Radek Laža.

Nákup nového vybavení byl financován z evropských dotací v rámci integrovaného regionálního operačního programu IROP 31 na Zvýšení kvality návazné péče. Vsetínská nemocnice již dříve pro své gynekologicko-porodnické oddělení z těchto prostředků pořídila diagnostický mikroskop, který je umístěn přímo v ambulanci. Pomáhá s rychlou volbou cílených léčivých přípravků, které vedou k efektivní a úspěšné léčbě s rychlejší úlevou od potíží.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x