Nový jízdní řád prodlouží linku číslo 3 a usnadní přestup z vlaku

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Městská hromadná doprava v Kroměříži pojede od neděle 13. prosince podle změněného jízdního řádu. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Vondrášek.

„Úpravy vznikly na základě požadavků od cestujících a také jako reakce na časové posuny vlakových spojů. Ne všem požadavkům se dá po technické stránce vyhovět, ale snažíme udělat maximum pro spokojenost cestujících,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Na základě četných žádostí o rozšíření provozu v oblasti Havlíčkova, točna bude nově linka číslo 3 zajíždět i do této oblasti. Všechny spoje navíc nově v obou směrech zastaví na zastávce Nemocnice. Zastávka Nemocnice se zároveň od 13. prosince stane nově zastávkou na znamení pro urychlení provozu. „Zajíždění linky 3 tak značně rozšíří dopravní dostupnost do dalších částí města, například k zastávkám Kaufland, hlavní pošta, Albert Hypermarket, a také přinese této oblasti nejrychlejší spojení s centrem města. V opačném směru také přibude spojení s nákupním centrem Rybalka, kde je supermarket Tesco,“ popsal Jaroslav Černý, vedoucí provozu MHD ve společnosti Kroměřížské technické služby (KTS), která MHD ve městě provozuje.

Součástí změn je také to, že o víkendu budou na zastávku Havlíčkova, točna zajíždět v dopoledních hodinách dva spoje linky 4 a tři spoje linky 6, které budou sloužit k nákupům ve městě, popřípadě k návštěvě kostela, a pro opětovný návrat zpět. Nově také pojede ze zastávky Havlíčkova, točna místo linky 3 v 7:21 linka číslo 8, která zároveň obslouží ulici Vrobelova s odjezdem v 7:29 a příjezdem na nádraží v 7:40.

Ze zastávky Vážany,točna bude zrušen spoj v 7:33 linky 3 a bude nahrazen zajetím linky 4 s odjezdem v 7:14 ze zastávky Vážany,točna a příjezdem na Milíčovo náměstí v 7:33. Dále bude zrušen poslední spoj linky 3 s příjezdem 17:33 a odjezdem 17:35 z důvodu minimálního vytížení. Jako náhrada zde v čase 17:14 zajíždí linka 4 a nově zde bude zajíždět linka 6 v čase 17:41. Zrušeno bude zajíždění linky 4 v čase 8:54, jako náhrada bude linka 3 s odjezdem ve stejný čas a to v 8:54.

Kvůli častým zpožděním vlaků bude od 13. prosince o víkendech prodloužen interval na přestup z vlaku na MHD. Nynější čtyři minuty budou u většiny spojů prodlouženy na sedm až deset minut. Bude také přidán nový posilový spoj z nádraží k lince 4 s odjezdem 17:42 (navazující na vlaky ze směru Kojetín s příjezdem v 17:33 a Rožnov p. Radhoštěm v 17:35), a to linka 6 s odjezdem 17:50 z nádraží, která bude navazovat na vlak ze směru od Zlína s příjezdem do Kroměříže v 17:43. „Spoj využijí lidé, kteří se vracejí z výletů, a v neděli i studenti, kteří přijíždějí na internáty. Nově přidáme také linku 6 s časem odjezdu 19:06 z nádraží, která nahradí nynější linku 6 jedoucí pouze od nemocnice,“ dodal Černý.

Jízdní řády, které platí od neděle 13. prosince 2020, jsou k dispozici na internetových stránkách KTS. Kapesní tištěnou verzi zatím zakoupit nelze, a to z důvodu velkého množství zakázek, které se nyní začaly hromadit v tiskárně, která zajišťuje tisk těchto jízdních řádů. O zahájení prodeje kapesních jízdních řádů budou cestující informováni na facebookových stránkách MHD Kroměříž. Cena tištěného kapesního jízdního řádu bude 20 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x