Nových zastávek MHD se dočká Vsetín i Valašské Meziříčí

foto: město Valašské Meziříčí
VSETÍN, VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Města vyslyšela přání svých obyvatel a dala se do práce. Začala opravovat a stavět nové zastávky městské hromadné dopravy. Ve Vsetíně by mělo být hotovo už v květnu, ve Valašském Meziříčí stavební práce potrvají až do září.

Ve Vsetíně radnice modernizuje hned pět zastávek MHD. Dočkat by se měly prosklených přístřešků, u některých se vymění bočnice. Město by tato přestavba měla vyjít na 2,5 milionu korun.

„Modernizaci autobusových zastávek se průběžně věnujeme již delší dobu a budeme v tom i nadále pokračovat. Chceme, aby pěkně vypadaly, a především zajišťovaly cestujícím komfort odpovídající standardům dnešní doby,“ uvedl místostarosta Vsetína Jiří Růžička.

Konkrétně se přestavby týkají zastávek „4. května“, „Lázky“ a „Vesník“ na výpadovce k Valašskému Meziříčí. Na protější straně se vymění označníky. Nový přístřešek vyroste na zastávce „Průmyslová zóna I“ směrem do centra města. A poslední z připravovaných změn se zaměří na zastávku v dolní části Semetína „Bike aréna“.

„Stavební úpravy na výše uvedených místech, které provede společnost JASY, ji započaly a včetně instalace přístřešků, jež realizuje společnost mmcité, potrvají zhruba do poloviny května,“ řekl místostarosta Růžička a dodal, že radnice už teď administrativně připravuje modernizaci dalších zastávek na území Vsetína, která přijde na řadu nejspíš v příštím roce.

Nového zastřešení se dočkala i zastávka „U autobusové stanice“ v ulici Zašovská ve Valašském Meziříčí. Celá nová zastávka by potom měla vyrůst na trase linky č. 10 v ulici Solární a stavba dalších se připravuje i na sídlišti Vyhlídka.

„Reagujeme tak na opakované požadavky občanů. Dosud se v ulici Solární nedaleko mostu přes Rožnovskou Bečvu nacházela pouze zastávka bez přístřešku ve směru na výjezdu z města. Nově zde tak vzniknou plnohodnotné zastávky včetně přístřešků po obou stranách komunikace. Jedná se totiž o lokalitu, která je hojně využívaná pro volnočasové aktivity a také se zde nacházejí výrobní firmy,“ řekl místostarosta Valašského Meziříčí Petr Nachtmann s tím, že radnice počítá s náklady kolem 4 milionů korun.

Stavba nových zastávek se ale neobejde bez omezení dopravy. „Práce mají být hotovy do poloviny září s tím, že řidiči musí zhruba od konce dubna počítat s dopravním omezením. Dojde zde k částečnému zúžení vozovky a doprava bude vedena jedním jízdním pruhem,“ doplnil Tomáš Kunc z městského odboru komunálních služeb.

Dvě oboustranné zastávky vyrostou taky na největším valašskomeziříčském sídlišti Vyhlídka. „Jejich stavbu připravujeme v ulici Králova v blízkosti Základní školy Vyhlídka a v ulici Příční nad Střediskem volného času Domeček. Věřím, že ještě letos získáme stavební povolení, abychom ideálně příští rok mohli začít stavět,“ uvedl místostarosta Nachtmann s tím, že nové zastávky budou zahrnuty v okružní lince č. 10 a obsluhovat je bude kvůli zhoršené přístupnosti minibus.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x