Valašské Meziříčí má nového městského architekta

Novým městským architektem je Ateliér Chybík + Krištof. Foto: Městský úřad Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Radnice vypsala soutěž na městského architekta. Vítězem se stal světově uznávaný ateliér architektů Ondřeje Chybíka a Michala Krištofa z Brna. Jako historicky první Češi a Slováci si odnesli už řadu světových prestižních cen za vizionářský způsob práce s architekturou a urbanismem.

„Rozhodli jsme se tedy vypsat soutěž, do které se přihlásili skutečně kvalitní uchazeči. Hodnotící komise nakonec doporučila uzavřít smlouvu s ateliérem Chybík + Krištof. Osobně se moc těším na spolupráci, která jistě povede k smysluplnému a modernímu rozvoji našeho města. O tom jsme se ostatně přesvědčili nejen během nedávné osobní schůzky, ale také již dříve při práci na architektonické studii Tržnice Valmez ,“ pochvaloval si starosta Robert Stržínek. Město s ateliérem uzavřelo čtyřletou smlouvu, s rozsahem činnosti na 58 hodin měsíčně.

Ondřej Chybík spolu s kolegy navštívili Valašské Meziříčí v závěru září a osobně si je projeli na kolech. „Abychom mohli s městem kvalitně spolupracovat, musíme poznat místní architektonicko-urbanistické poměry. Seznámili jsme se s chodem radnice a vyžádali si podklady nezbytné pro práci městského architekta. Nyní budeme společně nastavovat témata, která jsou pro město stěžejní,“ přiblížil spolupráci Chybík, který mimo jiné doporučil zaměřit se detailněji také na problematiku vizuálního smogu v ulicích.

K architektuře a rozvoji našeho města chceme přistupovat koncepčně. I když vítězný ateliér sídlí v Brně, má ve svém týmu kolegy s vazbou na Valašské Meziříčí. To je pro nás záruka, že jsme našli vhodného partnera například pro řešení otázek územního plánu, bytové a individuální výstavby, dalšího rozvoje areálu bývalých kasáren či budoucí podoby proluky na Masarykově ulici a objektů na Křižanově pile,“ doplnila místostarostka Yvona Wojaczková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x