O psy z útulku ve Valašském Meziříčí je velký zájem

Velkou část odchycených čtyřnohých mazlíčků se daří vracet původním majitelům. Foto: web města Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Aktuálně se v Psím útulku Valašské Meziříčí nacházejí pouze čtyři pejsci, přičemž jen dva z nich jsou určeni k adopci. Velkou část odchycených čtyřnohých mazlíčků se totiž daří vracet původním majitelům a ty zbývající si zde najdou noví páníčci.

Valašskomeziříčský útulek pro psy s kapacitou 25 zvířat stojí v ulici Mikoláše Alše a provozuje ho městem spoluvlastněná společnost TS Valašské Meziříčí, s. r. o. „Za provoz útulku jsme loni zaplatili bezmála 590 tisíc korun a v průběhu roku jím prošlo 70 pejsků. Celkem 36 z nich se pak i díky povinnému čipování vrátilo k původním majitelům a 29 našlo nový domov. Těší mě, že drtivá většina psů umístěných do útulku se zde dlouho nezdrží,“ řekl s úsměvem starosta Robert Stržínek.

Tradičně největší zájem je o štěňata a mladé psy. „Velmi si vážíme také podpory společností a občanů, kteří loni útulku darovali téměř 43 tisíc korun. Tyto peníze se využily na nákup krmiva,“ navázal starosta Stržínek.

Radnice ve Valašském Meziříčí od roku 2020 adopce také aktivně podporuje. Občan města, který převzal psa z útulku, je v daném roce a také v tom následujícím zcela osvobozen od poplatku. V dalších letech platí poloviční částku ze základní sazby, která v případě psů v bytových domech činí 1 260 a u psů v rodinných domech 500, respektive 300 Kč za rok.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x