O rozvolňování od 12. dubna se rozhodne ve čtvrtek

Hejtman Radim Holiš. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Rozvolňování protiepidemických opatření začne v České republice v pondělí 12. dubna. Ve Zlínském kraji však aktuálně vlna nákazy onemocněním covid-19 kulminuje, vedení kraje se proto ve čtvrtek rozhodne, zda rozvolňování o týden neposune.

Vedení Zlínského kraje projednávalo ve středu na mimořádném jednání Rady, zástupců Hygienické stanice a krizového řízení Zlínského kraje rozvolňování protiepidemických opatření, která by měla začít platit od pondělí 12. dubna. Operativně tak kraj reagoval na stanovisko Ministerstva zdravotnictví, které doporučilo rozvolňování ve Zlínském kraji o týden odložit s ohledem na epidemickou situaci v území. Oficiální rozhodnutí o rozvolňování opatření v kraji podá hejtmanství ve čtvrtek 7. dubna.

Všichni už bychom si přáli, aby školy otevřely a opatření začala rozvolňovat, je ale nesmírně důležité zvážit všechny kroky. Pro to, abychom se mohli adekvátně rozhodnout, prověřujeme s hygienickou stanicí všechny možnosti a čekáme na relevantní data. Na jejich základě a s ohledem na stav v našich nemocnicích, kde je situace stále kritická, učiníme rozhodnutí,“ vysvětlil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Vlna nákazy onemocněním covid-19 a novými mutacemi ve Zlínské kraji kulminuje, což se promítá do aktuální epidemické situace a volných lůžkových kapacit v nemocnicích. Současná sedmidenní incidence je nejhorší v okrese Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x