O výhodný úvěr na bydlení si v Hradišti požádalo osm lidí

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Uherské Hradiště)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Celkem osm dalších občanů Uherského Hradiště si za celkovou částku přesahující dva miliony korun opraví své bydlení s úvěrem od radnice. Úvěr, který poskytuje město Uherské Hradiště, slouží k opravám nebo rekonstrukcím domů či bytů, dá se však využít i k úpravě zahrady nebo rekreačního objektu, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Zastupitelstvo vyhovělo osmi z devíti podaných žádostí o úvěr, jedna žádost nevyhovovala všem podmínkám. 

Příjemcem úvěru může být fyzická osoba nebo fyzická osoba podnikající, právnická osoba a církev nebo náboženská společnost, která je vlastníkem či spoluvlastníkem předmětu úvěru nacházejícím se v Uherském Hradišti a místních částech Mařatice, Jarošov, Sady, Míkovice nebo Vésky. Město poskytuje úvěr do hodnoty 500 000 korun, úroková sazba z poskytnutého úvěru je odvozena od ročního PRIBORU České národní banky, vyhlášeného pro den uzávěrky daného kola přijímání žádostí a násobeného koeficientem 0,5 (nemovitosti) nebo 0,75 (zahrady, rekreační objekty). Lhůta splatnosti úvěru je šest let.

„Od počátku zřízení Fondu rozvoje bydlení v roce 2009 využilo úvěr od města 341 žadatelů, poskytnuto jim bylo 90 milionů korun,“ doplnil Jan Pášma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x