Obrovský úspěch Slováckého divadla! Zdeněk Trčálek je nejlepším komediálním hercem Česka

Zdeněk Trčálek, David Vaculík, Třináctkrát za svědka, Slovácké divadlo. Foto: Kuba Jíra
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Slovácké divadlo má na svém kontě další obrovský úspěch! Na Grand Festivalu smíchu získal Zdeněk Trčálek cenu za nejlepší mužský herecký výkon. Slováčtí divadelníci se navíc mezi sedm nejlepších komedií Česka probojovali s romantickou komedií Třináctkrát za svědka jako jediný zástupce divadel z jižní Moravy.

Vzhledem ke konkurenci, ve které byl například Ivan Trojan, jsem tu cenu absolutně nečekal. O to větší překvapení a radost to pak byla. Neberu to ale jako individuální cenu, patří celému týmu Slováckého divadla, bez kterého by žádná cena nebyla, svěřil se Zdeněk Trčálek.

Romantickou komedii o nesmělém asistentovi režie v České televizi Brno, který má dar poznat, kterému páru to spolu bude klapat, napsal přímo pro Slovácké divadlo a Zdeňka Trčálka v hlavní roli Adama dramatik Jan Šotkovský. Světová premiéra proběhla 4. února 2023 pod režijní taktovkou Lukáše Kopeckého, za rok se komedie blíží třiceti reprízám a stále je vyprodaná. Na jedinečný úspěch z Pardubic divadlo okamžitě zareagovalo a na 19. dubna připravuje mimořádnou reprízu komedie.

Velký perník, který Zdeněk na slavnostním vyhlášení dostal, rozkrájíme a rozdáme ho divákům. Úspěch komedie je totiž i jejich, bez tak velké podpory, kterou nás denně ujišťují, by žádné ceny nebyly,“ říká herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Grand Festival smíchu, který každoročně pořádá Východočeské divadlo v Pardubicích, je nejprestižnějším českým kláním o nejlepší divadelní komedii roku. Slovácké divadlo se svými úspěšnými komediemi je jeho pravidelným účastníkem.

Titul Komedie diváků si z Grand Festivalu smíchu odvezla bláznivá komedie 1+2=6 a o několik let později i Tenor na roztrhání. Z dalších komedií na festivalu soutěžily například Rychlé šípy, Adéla ještě nevečeřela, Falešné našeptávání nebo Prokletí nefritového škorpiona. Vladimír Doskočil si za postavu hajného Štětivce v komedii Na tý louce zelený přivezl stejnou cenu jako Zdeněk Trčálek, a to za nejlepší mužský herecký výkon,“ přiblížil dřívější festivalové úspěchy Kubáník.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x