Obyvatelé Hradiště mohou nominovat lidové tvůrce na Cenu Vladimíra Boučka

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Uherské Hradiště)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Podobně jako každý rok, také v roce 2020 bude město Uherské Hradiště udělovat významným lidovým výrobcům Cenu Vladimíra Boučka pro zachování a rozvoj lidové umělecké výroby. Návrhy na udělení ceny mohou předkládat zástupci z řad odborné i laické veřejnosti, server Zlin.cz o tom informovala za hradišťskou radnici Renata Prokešová.

Cena může být udělena lidem, kteří udržují a zachovávají při své činnosti znalosti a dovednosti nutné pro provozování tradičních lidových řemesel a kteří výsledky své činnosti prezentují na veřejnosti při konání jarmarků lidových uměleckých řemesel v Uherském Hradišti, při akcích pořádaných Slováckým muzeem a při jiných podobně zaměřených akcích na území města Uherské Hradiště.

„V případě, že se někdo rozhodne podat návrh, je třeba jej, v souladu se schváleným Statutem Ceny Vladimíra Boučka pro zachování a rozvoj lidové umělecké výroby, zaslat nebo podat  písemnou formou na adresu Městský úřad Uherské Hradiště, odbor kultury, školství a sportu, Protzkarova 33, 686 01 Uherské Hradiště,“ upřesnila Prokešová. Dodala, že přihlášky je třeba zaslat nejpozději do čtvrtku 20. února 2020.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x