Obyvatelé Klobouk odhlasovali, co by chtěli ve městě zlepšit

Foto: MěÚ Valašské Klobouky
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Čtvrtý ročník veřejného fóra Klobouky Vašima očima opět předložil nové podněty k rozvoji. Za nejdůležitější lidé označili zlepšení technického vybavení kulturního domu, rozšíření lyžařského areálu Jelenovská či posílení opatření k zadržování vody v krajině, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Lenka Zvonková.

U pracovních stolů účastníci vybrali 14 nejdůležitějších témat a z nich hlasováním zvolili TOP 10 problémů, o jejichž konečném pořadí rozhodne veřejnost v ověřovací anketě. Ta je přístupná na platformě Mobilního rozhlasu do 16. března a prokliknete se k ní tímto odkazem.

„Čtvrtého ročníku veřejného fóra se zúčastnila více než stovka návštěvníků, kterým děkujeme za aktivní zapojení a předložené podněty. V desítce hlavních problémů se objevily některé, v nichž už město dříve začalo činit kroky, takže se nám potvrdilo, že věnujeme úsilí správné věci. Zabýváme se jak řešením opakujících se povodní v lokalitě Starého města, tak i komunikací z Luční k lačnovské cestě nebo možností opravy sociálního zařízení v kulturním domě. Pro tato i další témata z finálové desítky určíme garanty a budeme se jim věnovat,“ uvedla starostka Eliška Olšáková. Dodala, že zcela jistě nezapadnou ani ostatní nápady, které lidé zapisovali na archy u pracovních stolů.

TOP 10 problémů z veřejného fóra Klobouky Vašima očima

  1. Zlepšení technického vybavení KD (toalety, židle, osvětlení, ozvučení) 43 hlasů
  2. Rozšíření lyžařského areálu Jelenovská (vlek k hotelu) 36 hlasů
  3. Zvýšení počtu opatření zaměřených na posílení retence vody v krajině 28 hlasů
  4. Aktivity pro rodiny s dětmi (lanové a herní centrum) 26 hlasů
  5. Pivovar, pálenice, zpracování ovoce (povidla, sušírna) 22 hlasů
  6. Zpevnění cesty z Luční na Lačnov 18 hlasů
  7. Prodloužení cyklostezky k Lidlu 16 hlasů
  8. Sociální lůžka (odlehčovací služba) 15 hlasů
  9. Opatření proti povodním na Starém městě 14 hlasů
  10. Větší využití haly gymnázia 12 hlasů

Finálová sada podnětů dále obsahovala obnovu starých polních cest či alejí a zpřístupňování krajiny pro pěší, odstranění kovového plotu mezi Klobučkou a Lidlem, bezbariérový vstup na dětské oddělení polikliniky a možnost zapojení do výběru filmů pro letní kino Klobuckého kulturního léta.

Kromě návrhů na zlepšení účastníci psali také svá pozitivní hodnocení toho, co se jim ve městě líbí. „Zazněla pochvala pro kulturní a sportovní akce, nově otevřenou cyklostezku, Klobucké kulturní léto, Virtuální univerzitu třetího věku i Klobuckou historickou univerzitu, pro hospodářské trhy, přípravnou třídu či zmodernizovanou základní školu. Pozitivně byl hodnocen nový vizuální styl města a také značka a web Valašského Klobucka. Chválila se rozmanitost kroužků v domě dětí a mládeže, vznik moštárny, pořízení závlahových pytlů k mladým stromům a další,“ zmínila z výčtu Eliška Olšáková a připojila poděkování za cennou zpětnou vazbu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x