Obyvatelé Klobouk si mohou návštěvu úřadu objednat

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Valašské Klobouky)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Od června se mohou klienti Městského úřadu Valašské Klobouky k vyřizování nejčastějších agend předem objednat. Rezervaci konkrétního času návštěvy provedou skrze nový interaktivní formulář, který najdou na titulní straně webu města, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Zvonková.

Nově je takto možné předem si zajistit čas vyřizování občanského průkazu, cestovního pasu, ověřování, agend CzechPointu, matričních záležitostí a dále řidičského průkazu a registru vozidel. Možnost objednání se týká pondělí a středy v době od 8.00 do 12.00 hodin a od 13.00 do 17.00 hodin. V pátek je úřední doba od 8.00 do 12.00 hodin a na tento den se neobjednává.

„Spuštěním rezervačního systému pro nejvyužívanější agendy na odboru matriky a evidence obyvatel a odboru dopravy a silničního hospodářství chceme našim klientům nabídnout komfortní způsob kontaktu s úřadem. Svou návštěvu si mohou předem naplánovat a budou mít jistotu, že v daný čas budou na přepážce či pracovišti očekáváni,“ uvedl Karel Švach, tajemník městského úřadu. „Samozřejmě se může stát, že bude docházet k mírným časovým posunům vzhledem k vyřizování předchozích klientů, protože každý řeší individuální požadavek. Budeme se však snažit lidem v maximální míře vycházet vstříc,“ dodal.

Před první rezervací se musí klient do systému registrovat, aby do svého e-mailu obdržel přístupové heslo. Po přihlášení pak v kalendáři pro vybranou agendu zvolí termín své návštěvy a požádá o rezervaci. Jakmile dojde ke schválení na příslušném odboru, je klientovi zasláno e-mailem potvrzení. Rezervaci je možné provést nejpozději jeden pracovní den před úředním dnem, na který se klient objednává, a nejvýše na dva týdny dopředu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x