Obyvatelé Zlínského kraje mohou rozhodnout o ocenění osobnosti v oblasti kultury

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ - I letos Zlínský kraj udělí ocenění Pro Amicis Musae za významný, dlouhodobý a podstatný přínos kulturnímu rozvoji regionu. Nominace může široká veřejnost posílat do konce srpna, serveru Zlin.cz to uvedla Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Vyzýváme tímto veřejnost k předkládání nominací na ocenění za významný přínos v oblasti kultury. Oceněna může být žijící osoba starší 18 let, která ve Zlínském kraji trvale žije, nebo se zde narodila, případně na území Zlínského kraje působila či působí v oblasti kultury, výrazně zasáhla do oblasti kultury, případně zviditelnila kraj v této oblasti,“ sdělil krajský radní Miroslav Kašný, zodpovědný za oblast kultury.

Návrh na udělení ocenění Pro Amicis Musae může podat fyzická osoba starší 18 let nebo právnická osoba – obce, města, společenské a kulturní instituce, která zašle vyplněný nominační formulář se zdůvodněním nominace na adresu: Krajský úřad Zlínského kraje, odbor kultury a památkové péče, tř. T. Bati 21, 761 90 Zlín, případně doručí osobně na Odbor kultury a památkové péče, Ing. Andrea Šumberová, tř. T. Bati 21, 761 90 Zlín (kancelář 1338). Uzávěrka nominací je 31. srpna. Bližší informace včetně nominačního formuláře budou zveřejněny na webu Zlínského kraje v sekci Kultura.

„Ocenění uděluje Zlínský kraj pravidelně od roku 2005. O výsledcích rozhoduje Komise pro posouzení návrhů k udělení ocenění Pro Amicis Musae. V minulosti se držiteli tohoto ocenění stali například herec Boleslav Polívka, etnograf Karel Pavlištík, akademický sochař Otmar Oliva, spisovatel Josef Holcman nebo hudebnice Vlasta Grycová,“ uvedla Romana Habartová, vedoucí Odboru kultury a památkové péče.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x