Očkovací místo ve Vsetíně prodlužuje provozní dobu

Vsetínské očkovací místo prodlužuje provozní dobu. Foto: web města Vsetín
VSETÍN - V reakci na enormní zájem o očkování proti onemocnění Covid-19 rozšířila Vsetínská nemocnice provoz očkovacího centra. Otevřeno bude každý všední den do 17.00 hodin, což umožní denně aplikovat zhruba o padesát vakcín více.

„Především rostoucí zájem o třetí dávky vakcíny nás vedl k prodloužení otevírací doby očkovacího místa. To je od pondělí 6. prosince 2021 otevřeno do 17.00 hodin,“ říká Martin Metelka, náměstek pro léčebnou péči. Připomenul, že očkování je stále možné pouze po předchozí registraci v centrálním rezervačním systému. 


Vsetínská nemocnice již aplikovala více než 62 tisíc vakcín. Aktuálně je po rozšíření kapacita zhruba tři sta očkovaných denně. Očkovací místo je v areálu Vsetínské nemocnice v prvním patře budovy B (chirurgický pavilon). Bezbariérový přístup je zajištěn výtahem. Očkovací centrum je v provozu od 7:30 do 17:00. 


Očkování je šancí jak zvrátit nepříznivou epidemiologickou situaci. Vsetínská nemocnice se stále pohybuje na hraně svých kapacit, aktuálně je zde hospitalizováno 86 pacientů, z toho šest v rámci intenzivní péče. Naplněnost covidových stanic si vyžádala přesun místa pro podávání monoklonálních protilátek, a to z interního pavilonu (H) do pavilonu Čtyřlístek (K), konkrétně do prostor neurologického stacionáře. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x