Očkování nabírá dech, šedesátníci mohou nastavit ramena

Od páteční půlnoci se očkování spustí i pro lidi od 60 let. Foto: Zlínský kraj
ZLÍN - Od páteční půlnoci se mohou do řad zájemců o očkování proti covidu hlásit už i lidé od šedesáti do pětašedesáti let. Zatímco se zlepšuje situace s množstvím vakcín a zkracují se časy lidí čekajících na očkování, trochu paradoxně se zdá být zájem lidí poněkud vlažnější.

Před časem se nechal naočkovat ředitel zlínské Barum rallye Miloslav Regner. „Na druhou dávku ještě čekám, očkování rozhodně doporučuji, já ani manželka jsme neměli žádné vedlejší příznaky. Zrovna se zabývám tím, jak budou vypadat divácké zóny na naší 50. Barumce, hodně by nám situaci zjednodušil fakt, kdyby byli fanoušci očkovaní,“ vypráví Regner.

„Nejde o diskusi, očkování je prostě jediná dobrá cesta k tomu, abychom začali normálně žít,“ přidává se do diskuse ředitelka zlínské Krajské hygienické stanice Eva Sedláčková s tím, že síť center je čím dál početnější.

„Ve Zlíně otevřeme velkokapacitní centrum v prostorách PSG arény už v pondělí, prosím šedesátníky, aby se prostě očkovat šli. Jde o aktivní lidi, kteří chtějí naplno žít, ve věkové kategorii starší o pět let jsme poslední dobou zaznamenali vlažný zájem, to je prostě fakt,“ hodnotí poslední dny hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

„V Luhačovicích jsme vyočkovali už 3000 dávek, věřím, že zájem znásobí početná skupina šedesátníků. Jsme dobře připraveni, čekací lhůty jsou u nás minimální, dvou až třídenní,“ popisuje organizátor vakcinace v lázeňském městě, lékař David Rumpík.

„Mám za sebou s manželkou už i druhou dávku, naprostá pohoda, ve zlínské nemocnici vstřícný přístup zdravotníků. O nějakých složitostech s registrací nebo vyplňováním formulářů nemůže být řeč,“ doplňuje zlínský aktivní senior Rudolf Maňas.

„Určitým problémem u praktických lékařů je nadále nedostatek vakcín, rádi bychom očkovali více, zájem je. Jde podle mne o jediný účinný způsob, jak s epidemií prostě zatočit a dostat život do normálu,“ komentuje současný stav zlínský lékař Lubomír Nečas.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x